Aşık Veysel türkülerle anıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği konserde ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu ölümünün 44'üncü yıl dönümünde türkülerle anıldı.
Aşık Veysel türkülerle anıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 75. Yıl Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdiği Aşık Veysel'i Anma Konseri'nde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanatçıları, Anadolu insanının aşkını, sevincini, mutluluğunu, hüznünü, acısını, hasretini ve ayrılığını anlatan Aşık Veysel türkülerini başarıyla yorumladı.

Etkinlikte, Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım', "Gelmez Yola Gidiyorum', "Yastadır Ey Deli Gönül', "Seherde Ağlayan Bülbül', "Kara Toprak', "Güzelliğin On Para Etmez', "Yüce Dağ Başında', "Çiğdem Der ki Ben Alayım', "Anlatmam Derdimi Dertsiz', "Bir Ulu Ağaçtan Bir Yaprak Düşse', "Mecnun Gibi Dolaşırım', "Ben Giderim Adım Kalır" gibi birçok türkü ve şiirleri seslendirildi.

Türkü dostlarının yoğun ilgi gösterdiği konserin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına Başkan Danışmanı Mahmut Tülek, sanatçılara çiçek vererek, teşekkür etti.

Halk ozanı Aşık Veysel, 21 Mart 1973'te, Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan'daki şimdi müze olarak kullanılan doğduğu evde 79 yaşında yaşamını yitirmişti.

Aşık Veysel türkülerle anıldı

Aşık Veysel türkülerle anıldı