Aşıklar Milas’ta atıştı

Bu yıl Muğla'nın Milas ilçesi Menteş Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen 1. Âşıklarla Zafer Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.
Aşıklar Milas’ta atıştı

Bu yıl Muğla'nın Milas ilçesi Menteş Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen 1. Âşıklarla Zafer Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Milas'ın Menteş Mahallesi'nde bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Âşıklarla Zafer Şenliği, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Menteş İlkokulu bahçesinde düzenlenen Âşıklar Şenliği'ne; Milas Kaymakamı Fuat Gürel, eski MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Çayırlı ve yönetim kurulu üyeleri, STK'lar ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

27 Ağustos'ta yapılması planlanan şenlik, ülkede yaşanan terör olaylarının millet üzerinde yarattığı üzüntü etkisiyle 24 Eylül tarihine ertelenmişti.

Etkinliğe sanatçı olarak; Şaban Türkoğlu, Ozan Nihat ve Ahmet Kozanoğlu katılım yaptı. Şenlikte âşıkların atışması ve güzellemeleri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, şenliğin amacının kültürel bir birleşme yaratmak olduğunu vurgulayarak, "Birincisini düzenlediğimiz 1. Menteş Zafer Şenliğimizi artan terör olaylarından dolayı ertelemiştik. Zafer Şenliğini düzenlerken amacımız kültürümüzü, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Bugüne kadar köyümüzün gelişmesinde hizmetleriyle destek olan 5 özel teşebbüs amirlerimizi onurlandırmaktır. Sosyal etkinliklerimize devam edeceğiz. 29 Ekim'de Cumhuriyet Balosu düzenlemeyi amaçlıyoruz. Köyümüze yeni kurduğumuz Menteş Gençlikspor ilk maçını, 8 Ekim'de Köyceğizspor'la yapacak. Desteklerinizi beklerim" diye konuştu.

Şenliğin sonunda katılımcılara teşekkür plaketleri verilirken, âşıklar atışmalarıyla geceye damgasını vurdu.

Aşıklar Milas’ta atıştı

Kaynak: