Aşılı Ceviz Fidanı ile Yüksek Verimli Ceviz Bahçesine Ulaşmanın Yöntemleri

Aşılı ceviz fidanı ile birlikte pek çok kişi tarafından tercih edilen ceviz üretiminde istediğiniz kalitede ceviz elde edebilirsiniz.
Aşılı Ceviz Fidanı ile Yüksek Verimli Ceviz Bahçesine Ulaşmanın Yöntemleri

Son dönemlerde insanlar tarafından ceviz yetiştiriciliğine büyük bir ilgi duyulmaktadır. Bunun en önemli sebebi, insanların ceviz üreticiliği noktasında devlet desteği de almasıdır. Çünkü cevizin gittikçe pahalı bir hale gelmesi; devlet tarafından ceviz üreticisi olacak kişilere yönelik teşvikleri de ön plana çıkarmıştır. Özellikle aşılı ceviz fidanı konusunda devlet ekstra kolaylık sunmaktadır. Son yıllarda popülerliği artan aşılı ceviz fidanı türleri arasında chandler ceviz fidanı gelmektedir. www.chandlercevizfidani.com.tr sitesinden alınan bilgilere göre 5 yılda gelişimini tamamlayan 10.yılda meyve verimi üst düzeye yükselen bu çeşidin meyve değeri de yüksektir. Sizler için en çok bilinen aşılı ceviz fidanı türleri hakkında bilgiler topladık. Şimdiden iyi okumalar. cevizde gözleri ayırma

Aşılı Ceviz Fidanı Çeşitleri

Aşılı ceviz fidanı en genel haliyle iki çeşide ayrılır. Bunlar açık köklü ceviz fidanı ve tüplü ceviz fidanıdır. Her iki ceviz türüne uygulanan aşı aslında birbirinden farklıdır.Ve dikim zamanı da farklıdır. Eğer üretici açık köklü bir ceviz fidanı üretmek isterse bu durumda uygulanacak aşının göz aşı olması gerekmektedir. Bu aşı kısa sürede sonuca ulaştırdığı için oldukça tercih edilen bir yöntem olarak sunulur. Açık köklü ceviz fidanları kasım ayından şubat aylarına kadar dikilebilir. Açık köklü ceviz fidanı dışında tüplü ceviz fidanında da farklı bir aşı türü uygulanır. Bu noktada aşılı ceviz fidanı elde etmek için kalem aşı tercih edilir. Kalem aşısı uygulaması için tüplü ceviz fidanına genellikle ocak ve mart ayları arasında işlem yapılır. Açık köklü ceviz fidanına ise aşılama işlemi haziran ile eylül dönemleri arasında gerçekleştirilir. Tüplü ceviz fidanı ise yılın 12 ayı dikilebilen türdür.

Aşılı Ceviz Fidanı Özellikleri

Aşılı olan bir ceviz fidanı hemen ürün vermeye başlarken; aşısız olan bir ceviz fidanının meyve vermesi ise neredeyse 10 yıl kadar beklemek gerekmektedir. Bu nedenle de elde ettiğiniz verim durumunu da karşılaştırdığınızda her durumda aşılı fidan seçmek, ceviz üreticiliğinde son derece önemlidir.

Ceviz Fidanı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Ceviz fidanı fiyatları seçeceğiniz fidanın çeşidine göre farklılık gösterir. Çünkü aşılı ceviz fidanında hem yerli hem de ithal cins pek çok ürün bulunur. En pahalı ceviz fidanı türü açık köklü ceviz fidanında fernor cinsidir. Sizin zaman tercihinize uygun olarak da bu fidanlar farklı fiyatlar ile size sunulur. Öncelikle dikim yapmak istediğiniz ceviz fidanına karar vererek en uygun fiyatlardaki fidana ulaşabilirsiniz.

Kaynakça : https://www.chandlercevizfidani.com.tr/