ASİMDER’den, Türkiye Emekliler Derneğine ziyaret

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Kurban Oluz ve Nizamettin Uca ile Türkiye Emekliler Derneği Iğdır Şube Başkanı İsa Bilir'i makamında ziyaret etti.
ASİMDER’den, Türkiye Emekliler Derneğine ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Gülbey, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Kurban Oluz ve Nizamettin Uca ile Türkiye Emekliler Derneği Iğdır Şube Başkanı İsa Bilir'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, derneklerinin 1915-1918 yıllarında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamlarla Azerbaycan Karabağ bölgesinde işgalci Ermeni devlet askerlerinin yaptığı katliamları içeren fotoğraf sergilerini çeşitli şehirlerde açtıklarını ve halkı Ermeni lobisi yalanı karşısında bilgilendirdiklerini belirtti. Gülbey, "Şehrimizin başucunda bulunan sınırımızdan 500 metre ilerideki Ermenistan Metsamor nükleer santralinden sızan radyasyon gazından dolayı şehrimizde çok sayıda kanser ölümlerinin çok olduğu ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarının tüzüklerindeki kurulma amaçlarının dışında da bir amaçları toplumsal olaylara sessiz kalmamak ve sesi duyulmayan insanlarımızın sesi olmaktır. Buradan yola çıkarak tüm STK'lar olarak bir araya gelerek platformlar oluşturup artık toplumumuzun sorunlarına duyarlı olmalıyız. Yapmış olduğunuz genel kurulda sizin ve yönetiminizde yeniden seçilmenizden dolayı tebrik eder ve başarılar dileriz" dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Iğdır Şube Başkanı İsa Bilir ise "ASİMDER'in çalışmalarını takdirle takip etmekteyim. Bölgemizde Metsamor nükleer santralinin sebep olduğu sıkıntılar olduğunu biliyorum. Ben Ermenistan sınırında bulunan köyde büyüdüm, köyde her ailede kanserden ölen insanımız vardır bunlara ben şahidim, sakat hayvan ve çocuk doğumlarını anlatmıyorum. Bunların sebebi de Ermenistan'da bulunan Metsamor nükleer santralidir, bu konuda ve diğer toplumsal konuların anlatılmasında veya çözüm noktasında kurulacak tüm platformlara da yer almaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Emekliler Derneği Iğdır Şube Başkanı İsa Bilir'e, Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamlarını içeren çeşitli tarih kitapları hediye etti.

Kaynak: