Asım'ın nesli eğlenerek öğrendi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehane ve Genç KOMEK Yaz Okulunda eğitim gören 410 öğrenci, Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen Asımın Nesli Yaz Kampı’nda çeşitli faaliyetlere katılarak hem eğlendi hem öğrendi.
Asım'ın nesli eğlenerek öğrendi

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilgehaneler ve Genç KOMEK öğrencilerine yönelik ‘Asımın Nesli Yaz Kampı’ gerçekleştirildi.  Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Konya Şubesi, Bilgehane ve Genç KOMEK Yaz Okulu’nda eğitim gören 410 öğrenciyi 4 gün süreyle “Asımın Nesli Yaz Kampı” kapsamında Mersin’in Silifke ilçesine götürdü. TÜGVA destekli gerçekleştirilen kamptan Bilgehaneler, Karatay, Meram, Selçuklu ilçelerinden TEOG sınavında başarılı öğrenciler ile Genç KOMEK öğrencileri faydalandılar. Bilgehaneler ve Genç KOMEK’te yaz dönemi çalışmalarına katılan 410 öğrenci ve 40 eğitmen Gençlik Spor Bakanlığı Silifke Kapızlı 23 Nisan Tesislerinde eğitim, eğlence ve gezilerin olduğu bir programla gönüllerince eğlendiler.

img_8256.jpg

TATİL İLE BİRLİKTE BİR EĞİTİM KAMPI

Kamp hakkında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı “Yavrularımızı Türkiye’nin en güzel kamp alanına götürdük. Bu kamp sadece bir deniz ve tatil kampı değil aynı zamanda bir eğitim kampı oldu. Gençlerimiz bu kamptan güzellikle, hayırla ayrıldılar. Kampı beraber yürüttüğümüz Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, TÜGVA’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi.  TÜGVA Konya Şube Başkanı Rıza Büyükzeren de desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

img_8413.jpg

DOLU DOLU BİR KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Asımın Nesli Yaz Kampında gençler, günlük 2 saat Kur’an-ı Kerim dersi, İstasyon çalışmaları (Limbo, Plaj futbolu, halat çekme, oltada balık) ile birlikte günde iki kez sabah ve ikindi vaktinde deniz etkinlikler gerçekleştirdi. Öğrencilerin yalnızca bedenlerinin eğitilmeyip gönüllerinin de eğitildiği kampta, 5 vakit namaz cemaatle kılınıp, namaz sonlarında manevi sohbetler yapıldı. Bu sohbetlere Mersin Müftülüğü Şube Müdürü Osman Hazır, Çumra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Alagöz, Konya Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürleri Hasan Yaşar, Hasan Boydak, Halil Atalay ve Mehmet Tekkaymaz da konuşmacı olarak katıldılar. Silifke Kültür Gezisi rehberler eşliğinde gerçekleştirilerek, öğrencilerin çevre, tarihi ve kültürel mekânları daha detaylı bir şekilde tanımaları sağlandı.

img_8554.jpg

15 TEMMUZ NÖBETİ TUTULDU

15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Silifke kampında da demokrasi nöbeti tutuldu. Şehitler için yapılan Kur’an hatimlerinin duaları yapıldı. Gecenin önemini anlatan, sohbetler yapıldı, videolar izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

img_8234.jpg

img_8166.jpg

img_8276.jpg

img_8314.jpg

img_8958.jpg

img_8926.jpg

img_8973.jpg