Asırlık camiler ramazana hazır

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan Erzurum'daki asırlık camilerde ramazan hazırlıkları tamamlandı.
Asırlık camiler ramazana hazır

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan Erzurum'daki asırlık camilerderamazan hazırlıkları tamamlandı.

Kentte asırlardır ezan sesinin yankılandığı Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden kalma camiler, 11 ayın sultanı ramazan için hazır hale getirildi.

Bu kapsamda Ulu Cami ile Narmanlı, Cennetzade, Derviş Ağa, Şeyhler ve Gürcü Kapı camilerinin de aralarında bulunduğu tarihi ibadethanelerde, bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

İl Müftü Vekili Celal Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mübarek ramazan ayına sayılı günler kaldığını, pazar günü ilk teravih namazının kılınacağını söyledi.

Kadim şehir Erzurum'un camileriyle ünlü olduğuna dikkati çeken Büyük, kent genelinde Selçuklu ve Osmanlı mimarilerine sahip pek çok tarihi yapı bulunduğunu dile getirdi. Büyük, şunları kaydetti:

"Lalapaşa ve Ulu Cami, bu anlamda önde gelen camilerimizdir. Bu yıl Lalapaşa Camisi restorasyonda ama Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün gayretleriyle inşallah ramazana hazır hale getirilecek. Restorasyonda son aşamalara gelindi. Bunun dışında diğer tarihi camilerimizin temizlikleri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de katkılarıyla, camilerimizin temizlikleri tamamlandı. Ses sistemleri yeniden elden geçirildi. Tarihi camilerimizi ramazana hazır hale getirdik."

"Bu yıl fitre miktarını 15 lira"

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl fitre miktarını 15 lira olarak belirlediğini kaydeden Büyük, "Bizler inşallah ramazan ayına kavuştuğumuz günler içinde 15 liradan bu yıl fitrelerimizi vermeye çalışacağız." diye konuştu.