Asırlık çınar PTT 178 yaşında

Dünya’nın en büyük 7. Lojistik kuruluşu ve Türkiye’nin asırlık çınar PTT, bu yıl 178. yaşını kutladı. PTT Başmüdürlüğünce yapılan Basın Toplantısının ardından PTT’nin 178. şanslı müşterisine hediyeler takdim edildi.
Asırlık çınar PTT 178 yaşında

Dünya’nın en büyük 7. Lojistik kuruluşu ve Türkiye’nin asırlık çınar PTT, bu yıl 178. yaşını kutladı. PTT Başmüdürlüğünce yapılan Basın Toplantısının ardından PTT’nin 178. şanslı müşterisine hediyeler takdim edildi. Son olarak PTT çalışanları ve basın mensuplarıyla Telgrafçı Hamdi Bey’in mezarı ziyaret edildi.

178. yıldönümünde çok önemli başarılara imza atılan bir kuruluş olmanın gururunu yaşadığını İfade eden PTT Başmüdürü Akın Akıncı,” bilindiği gibi PTT Anonim Şirketi 178 yıllık süreciyle ülkemizin geçmişinde, bugünün de çok önemli hizmetler elde etmiş, geleceğinde de benzer hizmetleri devam ettirmeye inançlı ve kararlı bir kamu kuruluşudur.” dedi.

“HİZMETLERİ ARALIKSIZ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Teknolojik gelişmelerde hızla ilerlediklerinin altını çizen Başmüdür Akın Akıncı” Teknolojik gelişmelere ayak uydurma adına bunları kendi bünyesine uyarlıyor ve hizmetlerinin daha kaliteli olacak biçimde vermeye devam ediyoruz. Tabi PTT’nin dört ana başlıkta hizmetlerini sıralamak mümkün. Posta, Bankacılık, Elektronik ve Sigortacılık hizmetlerimiz var.” şeklinde konuştu. Kurumu bir numara yapmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Akın Akıncı özellikle elektronik ticarette ve lojistikte çok önemli çalışmalarının olduğunu, AVM kanallarıyla Posta Lojistik kanallarına hizmetler üretildiğini ve bundan sonra da bu hizmetlerin aralıksız üretilmeye devam edeceğini kaydetti. Akıncı, Türkiye genelinde yaygın bir iş dönemi ağı olduğunu belirterek,” 4 bin civarında iş yerimiz 40 bin çalışanımız Konya’da ise 900 civarında çalışanımız, 170 iş yerimiz ayrıca üç mobil PTT aracımızla PTT hizmetlerini 7 gün 24 saat aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz. Bu konuda tüm çalışma arkadaşlarımızın gayretli destekleri özverili çalışmaları mevcut. Ben bu anlamıyla arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ptt-basmuduru-akin-akinci.jpg

“TELGRAFÇI HAMDİ BEY PTT TARİHİNDE ÖNEMLİ YERE SAHİPTİR”

Telgrafçı Hamdi Bey’in mezar ziyaretinde konuşan Akıncı, ”Ülkelerin tarihlerinde isimli ve isimsiz kahramanlar vardır. Telgrafçı Hamdi Bey de PTT tarihinde ve Türk Kurtuluş tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Bilindiği üzere 16 Mart 1920’de İngilizlerin İstanbul’u işgal etmesini Mustafa Kemal Atatürk’e haber vermesi suretiyle Kurtuluş savaşının kazanılmasına çok önemli katkılarda bulunmuştur. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk’te 1927 yılında Türkiye Mecliste, Nutuk’u okurken Manastırlı Hamdi’den övgüyle bahsetmiştir. Yani Manastırlı Hamdi Atatürk’ün takdirlerine mahzar olmuş bir büyüğümüzdür. Bu vesileyle Manastırlı Hamdi’nin mezarını ziyaret ettik, kendisini rahmetle anıyoruz. Aziz hatırası önünde tazimle eğiliyoruz ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ