Asırlık çitlembik gölgesine modern park

Şehzadeler Belediyesi Çınarlıkuyu Mahallesinde bulunan 2 asırlık çitlembik ağacının olduğu alanda çevre düzenlemesi ve park alanı yaptı.
Asırlık çitlembik gölgesine modern park

Şehzadeler Belediyesi Çınarlıkuyu Mahallesinde bulunan 2 asırlık çitlembik ağacının olduğu alanda çevre düzenlemesi ve park alanı yaptı. Çınarlıkuyu Mahallesinde birçok hizmet yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Çınarlıkuyu Mahallemiz, 65 Mahallemize yaptığımız tüm hizmetlerden faydalanıyor" dedi.

Çınarlıkuyu Mahallesinde bulunan 200 yıllık çitlembik ağacı, mahalle sakinlerinin kullanabileceği sosyal donatı alanına dönüştürüldü. Yapılan düzenleme ile Çınarlıkuyu Çitlembik Parkı halkın hizmetine açıldı. Geçtiğimiz gün yapılan açılışa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kavas, Başkan Yardımcıları, Bilal Demir, Ahmet Songüler, Süleyman Çoban, Bayram Akkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan park alanı için Başkan Çelik'e teşekkür eden Çınarlıkuyu Mahalle Muhtarı Üzeyir Bardak "Seçim arifesinde değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik Mahallemize ziyarete geldiğinde kendisine şuan altında oturduğumuz asırlık çitlembik ağacından bahsetmiştik. O zaman bu ağacın altında küçük bir çevre düzenlemesi yapalım mahallemize yeterlidir demiştim. Ancak sağolsun değerli başkanımız "Bu şekilde bir çalışma Çınarlıkuyu Mahallemize yakışmaz, biz buraya Çınarlıkuyu Mahallemize yakışır bir park yapacağız" dedi. Böylesine güzel bir yatırımı mahallemize kazandırdığı için Allah başkanımızdan razı olsun" dedi.

"Başkan Çelik ile gurur duyuyoruz"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in Şehzadeler'e güzel hizmetler kazandırdığını ifade eden AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ise, "Seçimlerin hemen ardından ilk ziyaretimizi Çınarlıkuyu Mahallemize yapmıştık. Seçim süreci içerisinde Mahalle sakinlerimiz bizden bu alanın düzenlenmesi talebinde bulunmuştu. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik yapmış olduğu çalışmalarla Şehzadeleri güzel seviyelere taşıdı. Değerli başkanımız ve ekibi bu alana gerçekten çok güzel bir park projesi hazırlamışlar. Gerçekten çok güzel bir alan olmuş. Burada asırlık çitlembik ağacının altında herkesin rahatlıkla dinlenebileceği, çocuklarımızın da parkta rahatlıkla oynaya bileceği güzel bir park alanı olmuş. Bu alanın böylesine güzel bir park alanına dönüşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımıza ve tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Biz AK Parti İlçe teşkilatı olarak bugüne kadar kendisinin yapmış olduğu hizmetler nedeni ile her zaman gurur duyduk. Bundan sonraki çalışmalarında daha güzel olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Çınarlıkuyu Mahallemiz tüm hizmetlerimizden faydalanıyor"

Çınarlıkuyu Mahallesinin 65 mahalle ile aynı şekilde hizmet aldığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Çınarlıkuyu Mahallemiz Şehzadeler'imizin 65 Mahallesinden ve en şirin mahallelerimizden bir tanesi. Merkeze uzak olan mahallelerimizden bir tanesi ama hamdolsun ki biz göreve geldikten sonra Şehzadeler'in 65 tane mahallesini birbirinden ayırt etmeden hepsine en güzel hizmetleri götürebilmek için çaba ve gayret sarf ettik. Bizim Belediyecilik anlayışımız sadece şehrin merkezindeki mahallelerine hizmet götürmek değildir. Şehrimizin merkezindeki mahallere hangi hizmetleri götürüyorsak, uzak mahallelerine de aynı hizmeti götürüyoruz, bundan sonrada götüremeye devam edeceğiz. Bütün rutin belediyecilik hizmetlerimizden 65 tane mahallemiz gibi Çınarlıkuyu Mahallemizde en iyi şekilde istifade ediyor" dedi.

"Asırlık çitlembik ağacı tescillenecek"

İki yüz yıllık ağaç olan çitlembik ağacının tescillenmesi için gerekli makamlara başvuru yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Çınarlıkuyu Mahallemizde yapmış olduğumuz hizmetlerden kısaca bahsetmek gerekirse; Cezaevi karşısı otopark düzenlemesi ve malzeme serimi yapıldı. Çınarlıkuyu ova yolları üzerindeki dere yataklarına mevcut büzlerden döşendi. Ova yolu düzenleme çalışması yapıldı. Çınarlıkuyu Mahallesinde 2 bin 831 metrekare parke taşı ve 145 metre bordür döşemesi yapıldı. Çınarlıkuyu Camii, WC ve Düğün Salonu tadilat ve onarımı yapıldı. 12 metrelik projektör direği montajı yapılarak mahallemizin meydanı aydınlatıldı. Bugün açılışını yapmış olduğumuz ve 150 bin TL'lik bir bütçeyle yapılmış olan bu 1200 metrekarelik Çitlenbik Parkımızın 650 metrekaresinde yapısal peyzaj çalışması yapılmış olup, bu kapsamda 400 metrekare parke 150 metrekare kayrak taşı döşemesi 100 metrekare taban tuğlası döşemesi yapılmıştır. Ayrıca toplam 150 metre istinat duvarı yapılmıştır. Bitkisel peyzaj olarak toplamda 4 bin 266 adet bitki dikilmiş ve bitki etraflarında 250 kilogram özel dolamit taşlar kullanılmıştır. Alana 30 kamyon bahçe toprağı serilerek, üzerine 560 metrekare çim döşemesi gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın rahatça oturmaları için Çitlembik Parkımıza 2 adet piknik masası, 4 adet bank, 4 adet çöp kovası ve 1 takım Çocuk Oyun Grubu montajı yapılmıştır. Ayrıca 2 asırlık olan bu Çitlembik ağacının da tescil edilmesi için gerçekli çalışmaları da başlattık. İnşallah bu çalışmalarımız neticelendikten sonra bu asırlık ağaç koruma altına alınmış olacak. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizleri burada güzel ve sıcak bir şekilde karşıladığınız için değerli muhtarımıza ve hepinize çok teşekkür ediyorum. Çınarlıkuyu Çitlembik Parkımız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Belediyemiz ile birlikte çalışıyoruz"

Şehzadeler Kaymakamlığı olarak, Şehzadeler Belediyesi ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise şunları söyledi:

"Manisa'nın Selendi ilçesinde Kaymakamlık görevine başladığımda o zamanlar kırsalda yaşayan vatandaşlarımız Selendi merkezine ya da Salihli'ye gitmek isterlerdi. Çünkü o zamanlar o köylerde mahallelerde sosyal imkanlar yoktu. 20 yıl sonra yine Manisa'nın Şehzadeler ilçesine kurucu Kaymakam olarak atandığımda gördüm ki şehirdeki imkanların hepsi kırsal mahallelerimizde de olmuş. Büyükşehir olduktan sonra da bu hizmetler daha da hızlı bir şekilde buralara ulaşmaya başladı. Bu güzel parkın Çınarlıkuyu Mahallemize kazandırılmasında başta Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiği kadar belediyemize destek olmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz ile siyasi partilerimiz ile birlikte çalışmaya gayret sarf ediyoruz. Çınarlıkuyu Çitlembik Parkı'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından yeni yapılan Çitlembik Parkı okunan dualar eşliğinde açıldı. Açılışın ardından Başkan Çelik ve beraberindekiler Çınarlıkuyu Mahallesinde Cuma Namazı kıldı.

Asırlık çitlembik gölgesine modern park

Kaynak: