'Asırlık gelin başlıkları'na yeniden hayat verdi

Bursalı tasarımcı Hatice Hanedar Yüksel, yaptığı bir çalışma kapsamında bazı şehirlerde sandıklarda saklanan yüz yıllık gelin başlıklarını gün yüzüne çıkararak, yeniden hayat verdi.
'Asırlık gelin başlıkları'na yeniden hayat verdi

Bursalı tasarımcı Hatice Hanedar Yüksel, yaptığı bir çalışma kapsamında bazı şehirlerde sandıklarda saklanan yüz yıllık gelin başlıklarını gün yüzüne çıkararak, yeniden hayat verdi.

Yüksel, AA muhabirine, 27 yıldır dokuma sanatçılığı yaptığını söyledi. Dokumaların tasarımla birleşmesi gerektiği düşüncesiyle geleneksel halk kıyafetleri üzerine bir araştırma yaptığını dile getiren Yüksel, böylece gelin başlıkları üzerine çalışmaya başladığını anlattı.

Yaklaşık 7 yıldır bu konuda çalıştığını ifade eden Yüksel, "Bu başlıkların, Anadolu'da tüm yörelerde köy köy, mahalle mahalle değişen bir derya olduğunu gördüm. Sonrasında da gelin başlıklarını el dokumalarıyla ve geçmişte yaşanmış hikayeleriyle birlikte tasarlayarak bir koleksiyon hazırladım." dedi.

 

Bursalı tasarımcı Hatice Hanedar Yüksel (fotoğrafta), yaptığı bir çalışma kapsamında bazı şehirlerde sandıklarda saklanan yüz yıllık gelin başlıklarını gün yüzüne çıkararak, yeniden hayat verdi.Bursalı tasarımcı Hatice Hanedar Yüksel (fotoğrafta), yaptığı bir çalışma kapsamında bazı şehirlerde sandıklarda saklanan yüz yıllık gelin başlıklarını gün yüzüne çıkararak, yeniden hayat verdi.