Asker eşi ve bebeğine veda

Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin patlayıcıyla düzenlediği saldırıda şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa bugün son yolculuğa uğurlanıyor.
Asker eşi ve bebeğine veda

Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin patlayıcıyla düzenlediği saldırıda şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa bugün son yolculuğa uğurlanıyor. Şehitler için ilk tören, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlendi. Anne ve bebeği, Sivas'ta toprağa verilecek.

2-20180801110908.jpg

Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin patlayıcıyla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan için Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Nurcan Karakaya 25 yaşındaydı, Yüksekova ilçe merkezinde yaşıyordu; bebeği ile birlikte, 20 kilometre uzaklıktaki askeri üs bölgede görev yapan astsubay eşini ziyaret etmiş, ardından otomobiliyle dönüş yoluna geçmişti.

Aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler, yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.

Saldırıda anne olay yerinde, 11 aylık bebeği ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

3-20180801110909.jpg

Nurcan Karakaya ve bebeğinin naaşları, törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Anne ve bebeği, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ikindi vakti Şarkışla Muhsin Yazıcıoğlu Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

4-640.jpg

"KATİLLERİNİN YERİ HEM BU DÜNYADA HEM DE AHİRETTE CEHENNEM OLACAKTIR"

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, asker eşi Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hayatını kaybetmesiyle ilgili paylaşımda bulundu.