'Askerde şehit olmak isterdi 15 Temmuz'da nasip oldu'

FETÖ'nün darbe girişimine tepki için gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbecilerin silahından çıkan kurşunla 26 yaşında şehit düşen Samet Uslu'nun anne ve babası, oğullarının yasını tutuyor.
'Askerde şehit olmak isterdi 15 Temmuz'da nasip oldu'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki için gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (Boğaziçi Köprüsü) darbeciler tarafından şehit edilen Trabzonlu 26 yaşındaki Samet Uslu'nun anne ve babası, hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

Yaklaşık 8 sene önce oğulları Samet Uslu'nun üniversite eğitimi için İstanbul'dan memleketleri Trabzon'a gelerek Akçaabat ilçesine yerleşen Gönül ve Hüseyin Uslu çifti, tek oğullarını genç yaşta kaybetmenin acısını yaşıyor.

Baba Hüseyin Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Bölümünden mezun olan oğlunun, vatani görevini Şanlıurfa'da jandarma komando olarak yaptığını ve kasım 2015'de terhis olduğunu söyledi.

Oğlunun olaydan yaklaşık bir ay önce İstanbul Çengelköy'de bulunan bir şirkette işe girdiğini belirten Uslu, "Oğlum, orada ablası ile yaşıyordu. Darbe girişiminin yaşandığı gece, kızım, damadım ve iki torunum benim evimde misafirdi. O akşam hepimiz saat 22.00 gibi uyuduk. Gece 01.30 civarında oğlum cep telefonumu aradı, 'baba Türkiye ayağa kalktı, televizyon seyretmiyor musunuz?' dedi. 'Yok oğlum, yatıyoruz.' dedim. O arada tekbir ve silah seslerini duydum." ifadelerini kullandı.

Uslu, oğlu ile konuştuğu sırada bir türlü düşüncelerini toparlayıp, "oğlum gitme, geri çekil." diyemediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Oğlumun, 'tamam, yat o zaman.' demesinin ardından tekrar uyudum. Sabah damat televizyonu açınca, 'kalk baba, ortalık karışmış.' dedi. Telefonlara sarıldık, aradık ama cevap vermedi. Burada jandarmaya gidip oğlum için kayıp ilanı verdim. O gün akşam saatlerinde biradere ulaşıp adli tıbba çağırmışlar. Ölenler arasında Samet isminde iki kişi varmış, gidip teşhis etmişler. Oğlum, olay gecesi 02.00 sıralarında hastaneye eks vaziyette getirilmiş. Akrabalarımız cenazeyi memleketimize ulaştırdı ve ardından burada defnettik."

Olaydan yaklaşık 8 ay önce vatani görevini tamamlayan oğlunun, askerde şehit olmayı çok istediğini vurgulayan baba Uslu, "Nasip buradaymış, vatan uğruna şehit oldu oğlum. Diyecek lafım yok, Rabbim öyle istedi. Evlat acısı zor, anısı çok olduğu için acısı da çok büyük oluyor." diye konuştu.

"Evladım gitti ama yeter ki o başımızda dursun"

"Cennet kuşum şehit oldu" diyerek oğlunun ardından gözyaşı döken anne Gönül Uslu, bütün şehit anaları ve kendisi için Allah'tan sabır diledi.

Kendisine çok düşkün olan oğlunun herkese yardım ettiğini anlatan Uslu, hayalinin ise çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmak olduğunu belirtti.

Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi çok istediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz devletimizden razıyız, Allah'ım da razı olsun. İyi ki o varmış başımızda. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Biz Cumhurbaşkanımıza hep duacıyız. Evladım gitti ama yeter ki o başımızda dursun. Evladım nasıl onun hayranıysa biz de onun hayranıyız, çok seviyoruz kendisini. Allah Cumhurbaşkanımıza güç, kuvvet versin, dimdik ayakta durmayı ona nasip eylesin. Her zaman onun arkasındayız."