Askerler dört aylık bebeği arıyor

Muş'taki selde kaybolan bebek için sahaya inen ekipler, 30 kilometrelik bir alanı tarıyor.
Askerler dört aylık bebeği arıyor

Muş'un Korkut ilçesinde şiddetli yağışın ardından oluşan sel sularına kapılan dört aylık Yunus Süngür'ü arama çalışmaları devam ediyor.

Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgedeki gece ara verilen çalışmalara, Sabaherken saatlerde yeniden başlatıldı.

Jandarma, afad ekipleri ekipleri küçük bebeğin bulunabilmesi için yaklaşık 30 kilometrelik bir alanı tarıyor. Köy korucuları ve vatandaşlar da ekiplere destek veriyor.

Muş AFAD Müdürü İbrahim Tanış, bebeği bir an önce bulup ailesine teslim etmek istediklerini söyledi. Tanış, "Maalesef bebeğimize ulaşamadık. bugün sahurdan hemen sonra saat 5 gibi ekibimizle birlikte olay yerine intikal ettik. Burada Jandarma, yakın köylerdeki korucu arkadaşlarla birlikte yaklaşık 30 kilometrelik alanda arama tarama işlemlerine başladık" dedi.

Sel felaketinde bulundukları otomobilin suya kapılması sonucu hayatını kaybeden Yasemin ve Yusuf Süngür ise Güroymak ilçesine bağlı Yayladere köyünde toprağa verildi.

Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede etkili olan sağanak yağışın yerini doluya bırakması sonucu meydana gelen sel felaketinde otomobilleri ile sel suları içerisine kalan Süngür ailesinde anne Yasemin ve oğlu Yusuf Süngür hayatını kaybederken, çocukları Canan (15), Ela Süngür (5) ile Songül Demir yaralandığı olayda sel sularına kapılan dört aylık Yunus bebek ise kaybolmuştu.