Askıda ekmek kampanyası başlatan fırın 30 bin 344 ekmek dağıttı

Malatya'nın Darende ilçesinde 5 yıl önce askıda ekmek kampanyası başlatan bir fırından vatandaşların da desteğiyle bugüne kadar 30 bin 344 ekmek dağıtıldı.
Askıda ekmek kampanyası başlatan fırın 30 bin 344 ekmek dağıttı

Malatya'nın Darende ilçesinde, 5 yıl önce askıda ekmek kampanyası başlatan bir fırından vatandaşların da desteğiyle bugüne kadar ilçe nüfusundan fazlaekmek dağıtıldı.

Darende Spor Caddesi'ndeki fırının sahibi Ömer Yozgatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoksul ailelerin ihtiyacını karşılamak için geçmişte yapılan ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan "askıda ekmek" geleneğine 5 yıl önce fırınlarında başladıklarını belirtti.

Aradan geçen süre içerisinde vatandaşların da kampanyaya gösterdiği duyarlılık sayesinde ilçenin nüfusundan daha fazla ekmeği, ihtiyacı olan vatandaşlara dağıttıklarını kaydeden Yozgatlı, şöyle devam etti:

"Millet olarak öyle hissiyatlı öyle gönül zenginliği içerisindeyiz ki, ekmeğini, tuzunu, yüreğini ve sevgisini paylaşan, bir milletiz. İlçede ilk defa bu kampanyaya başladığımızda herkesin duygusuna tercüman olduk. Veren eli de alan eli de kimse görmeden bu yardımda buluşturduk. Fırınımızdan bir ekmek alan mutlaka askıya bir ekmek bırakarak ayrıldı. 5 yıl önce ramazan ayı içerisinde başlayan ve daha sonrasında 12 aya yayılan bu güzel gelenek, bugün 28 bin nüfuslu ilçemizin nüfusunu çoktan aştı. Fırınımızda 30 bin 244 ekmek ihtiyaç sahibi ailelere verildi."