Aşkla,coşkuyla şehir meydanına...

Yerel Seçimler öncesi Konya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kucaklaşacak. Bugün 14.00’da büyük bir katılımın olması beklenen o büyük buluşmanın adresi Kılıçarslan Şehir Meydanı olacak.
Aşkla,coşkuyla şehir meydanına...

Yerel Seçimler öncesi Konya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kucaklaşacak. Bugün 14.00’da büyük bir katılımın olması beklenen o büyük buluşmanın adresi Kılıçarslan Şehir Meydanı olacak. AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, bütün Konyalıları Kılıçarslan Meydanı’na davet etti.

hasann-angiii.jpg

Miting öncesinde Yeni Haber’e açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiğini ve heyecanla onu beklediğini söyledi. Mitingi aşık ile maşukun buluşmasına benzeten Başkan Angı, “Sayın Cumhurbaşkanımız bugün Konya’yı şereflendirecekler. Saat 14.00’da Kılıçarslan Meydanı’nda Cumhurbaşkanımızı karşılamış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Konya’ya bakışı bugüne kadar her zaman en üst seviyedeki ilgiyle gelmiştir. Bu anlayış, Konya’yı ikinci yaşanabilecek şehir olarak gören bir anlayıştır. Dolayısıyla aşıkla maşukun buluşması gibi, Cuma gün inşallah Konyalılar olarak Cumhurbaşkanımızla buluşmuş olacağız” dedi. Konya’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı her zaman olduğu gibi yine coşkuyla karşılayacağını söyleyen Angı, “Büyük bir heyecanı yaşayacağımız bu gün, tüm ilçelerimizden hemşehrilerimizi miting alanına bekliyoruz. Teşkilatlarımız mitingle ilgili organizasyonları yaptılar. Şehrimizin coşkusunu Cumhurbaşkanımıza gösterebilmek adına, bizim için önemli bir miting. Diğer taraftan da, Cumhurbaşkanımız, şehrimizin heyecanından, coşkusundan faydalanacak, moral bulacaktır. Miting meydanında, Cumhurbaşkanımızın yapacağı konuşmayla, vereceği müjdelerle şehrimiz yeni bir coşkuyu yaşayacaktır. Konya’dan tüm ülkemize ve dünyaya Cumhurbaşkanımız tarafından güzel mesajların verileceğini düşünüyorum. O yüzden de tüm organizasyon çalışmalarında arkadaşlarımız büyük çaba sarf ediyor. Gençlik kollarımız alanda süslemeleri yaptı. Yine miting alanının düzenlenmesi ve diğer tertiplerde de teşkilatlarımız elinden geleni yaptı. İnşallah güzel bir organizasyonla büyük Konya mitingini gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi de meydana bekliyoruz. Program tam olarak netleşmese de Cumhurbaşkanımız Organize Sanayi bölgesinde Cuma namazını eda edip miting alanına gelecek” dedi.

“HER GÖRÜŞTEN KARDEŞİMİZİ MEYDANA BEKLİYORUZ”

Cumhur İttifakı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı en iyi şekilde karşılamak için hazırlıklarını tamamladığını belirten Angı, “Bu miting, Cumhur İttifakı’nın mitingidir. Çünkü 31 ilçemizde ve büyükşehir belediyemizdeki tüm adaylar Cumhur İttifakı’nın adayları. Tüm meclis üyesi adaylarımız, Cumhur İttifakı olarak seçimlere hazırlandı. Dolayısıyla, bu mitingde hem AK Parti’ye gönül veren kardeşlerimiz, hem Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül veren kardeşlerimiz ve bugüne kadar belki AK Parti’ye oy vermemiş ama bu seçimlerde AK Parti’yi tercih edecek seçmenlerimiz de miting alanımıza mutlaka teşrif edecektir. Biz her görüşten kardeşimizi meydana bekliyoruz. Tüm gönül veren kardeşlerimizin yanında, Cumhurbaşkanımızı merak edenlerin de meydana gelip yüz yüze görme fırsatı bulmaları, mesajları direk kendi ağzından dinlemeleri adına da önemli. Meydanda mutlaka bir şeylerin heyecanını yaşamak adına görmeliler diye düşünüyorum. Mesai saati olması sebebiyle biraz zorlanabilirler. Ama hemşehrilerimizin bir fırsat oluşturup vakitlerini müsaitleştireceklerine inanıyorum. Bugün Konya’da hava da çok güzel olacak. İnşallah güzel bir ortamda, iyi bir mitingi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’NİN GİZLİ ADAYIYMIŞ GİBİ KENDİSİNE OY TOPLAYANLARA KAPILAR KAPALI”

Konya’nın 31 ilçesinde ve Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakı’nın kendi adayları ile seçim yarışını götürdüğünü söyleyen Angı, “Diğer partilerin aday gösterdikleri veya AK Parti’den, MHP’den adaylık bekleyip aday olamayan arkadaşların, bağımsız şekilde seçim yarışına katılmış olmaları kendi tercihleri. Ama zaman zaman meydanlarda kimi kullandıkları kelimeler de gelmekte bize. ‘Ben kazanırım, giderim AK Parti’ye veya Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılırım ve Cumhur İttifakı’nı kazanmış bir başkan olarak ilçeme hizmet ederim’ ifadelerini kullandıklarına şahit oluyoruz. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Biz Cumhur İttifakı’nın adayları ile bu seçim yarışından başarıyla çıkmak istiyoruz. Ola ki farklı sonuçlar çıkarsa, AK Parti olarak bizim kapımız, Cumhur İttifakı’nın dışında kazanacak olan adayların hepsine kapalı. Aynı şekilde Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileri de benzer açıklamaları yaptılar. Dolayısıyla ne AK Parti’yi ne de Milliyetçi Hareket Partisi’ni kullanarak seçim kazanma adına seçmene yanlış bir mesaj vermelerine fırsat vermeyeceğiz. Bu argümanları kimse kullanmasın. Herkes kendi yarışını kendisi yürütsün. Milletimiz o tercihini çok açık bir şekilde ortaya koyacaktır. Bunda en ufak bir tereddüdümüz yok” dedi.

“KİMSE ZİHİN BULANDIRMASIN”

Kimsenin zihin bulandırmaya niyetlenmemesi gerektiği yönünde uyarılarda bulunan Angı, “Böyle bir niyeti olanlara da ifademiz net. Çalışmalarımızı yürüttüğümüz ilçelerimizde de aynı şeyleri hep ifade ediyorum. Hiç kimse bizim üzerimizden bir seçim kazanma hevesine kapılmasın. Şu anda 31 ilçede aday olan arkadaşlarımızın, nitelikleriyle, tecrübeleriyle, uyumlu bir şekilde başarılı bir belediye başkanlığı yapacaklarına inanıyoruz. Bazı belediye başkan adayları, ki bunlardan bir tanesi bugün Ereğli’de bağımsız aday olan Hüseyin Oprukçu; ‘Ben kazanır gider partiye girerim, büyükşehir belediyesi ile de kavga eder, kopararak hizmet alırım diye konuşuyormuş. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Baştan bir uyum göstermek yerine, kavga söylemleriyle başlanacak bir süreci yürütmenin ne kadar zor olduğunu herkes görmeli. Biz uyumlu bir yönetim anlayışıyla, 31 ilçemize ve Konyamıza hizmet etmeye talip olmuş bir ekip beklerken, insanlar bunu kavga zemininde yürütmeye çalışıyorlar. Ki buldukları her fırsatta da diğer partilerin ve adayların ne derece kavga ortamına yatkın olduklarını Tarım Fuarı’nın açılışında bile gördük. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyla uğraşmak. Biz hizmet etmek için bu görevlere talibiz. Bütün arkadaşlarımız bu hassasiyetle tevazu içinde, samimiyetle gayret ortaya koyuyorlar. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Bunun dışındaki tüm gelişmeler, o partilerin ve adayların kendilerini bağlar” şeklinde konuştu.

SEYFULLAH KOYUNCU/YENİ HABER GAZETESİ