İshak Orhan

İshak Orhan

ASLA BAŞARAMAYACAKLAR İNŞALLAH!

ASLA BAŞARAMAYACAKLAR İNŞALLAH!

ABD VE AVRUPA devletleri, tüm gelişmekte olan ve az gelişmiş olan ülkelerde ve de özellikle Türk-İslam ve İslam ülkelerinde İÇ SAVAŞ çıkararak yani kendileri değil de bu ülke insanlarının birbirini kırarak teslim olmalarını sağlamaktadırlar.

En yakınımızda olan Irak, Suriye, Libya, Mısır vb. Uzağa doğru Yemen, Suudi Arabistan, Myanmar, Afganistan, Pakistan’ın içinde bulundukları durum ortada. İran ve Türkiye’de de aynı senaryolar devam ediyor.

Bütün bu iç savaşları çıkarmalarının temel nedeni bizim içimizdeki savaşı bitirememiş olmamızdan kaynaklanıyor. Yani her birey öncelikle kendisiyle ve en yakınıyla iç savaşı bırakmalı. Bireysel olarak bunu başaramadıktan sonra ülkenin iç savaşa sürüklenmemesi mümkün değildir. Bunu da ancak iyi bir eğitim sayesinde başarabiliriz. Bu eğitim sayesinde tüm insanlar kendilerini bilecekler, ne amaçla bu dünyada bulunduklarının farkına varacaklardır ve böylece barış ve huzur içinde yaşayacaklardır. Bu bir hayal değil gerçektir. Ben insanım diyen herkes insanca davrandığı takdirde savaş diye bir şey asla olmaz. Savaş peşinde olanlar da otokontrol ile yani herkesin birbirini kontrolü ile kesinlikle bertaraf edilebilir.

Aile içindeki savaşlar sona erdiğinde ve her aile bilinçli hale getirildiğindende barış ve huzur hakim olacaktır inşallah.

Öyleyse öncelikle MEB ve ASPB birlikte hareket ederek sadece öğrencilerin değil anne ve babaların da programlı olarak zorunlu eğitime tabi tutulmaları zorunludur. Eğitim çok boyutlu bir kavramdır. Güney Kore sadece 10 yıl tüm insanları eğitti. Ve şu anda pek çok dünya markasına sahip oldu. Dünyanın en fazla bilimsel yayın yapan ikinci ülkesi durumuna geldi. Havanda su dövmeyi bir tarafa bırakalım artık. Bir ülkenin kalitesi o ülkenin eğitimi ile doğru orantılıdır. Boş laflara karnımız tok, icraat istiyoruz. Devletimiz bunu yapacak güçtedir Allah’ın izniyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR