Aslan sert virajda

Ligdeki F.Bahçe galibiyetiyle moral bulan G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki sıra hedefi için Borussia Dortmund karşısında kritik bir 90 dakikaya çıkıyor.
Aslan sert virajda

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, D Grubu'ndaki 3. maçında grubun kayıpsız takımı Alman Borussia Dortmund'u ağırlayacak. Grupta ilk iki maçında evinde Anderlecht ile son dakika golüyle 1-1 berabere kalan, ikinci maçında Arsenal'e deplasmanda 4-1 mağlup olan sarı-kırmızılılar, Alman ekibinden en azından puan çıkarmak zorunda.

Olası bir galibiyet ise, Galatasaray için ikinci tura yükselebilme hedefinde büyük bir adım olacak. Ligde Cumartesi günü derbide Fenerbahçe'yi mağlup eden Cimbom, Borussia Dortmund maçına moralli çıkacak.

G.Saray'da, U21 maçında yeniden sakatlanan Aydın Yılmaz dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Teknik direktör Cesare Prandelli'nin bu önemli maç öncesi derbi kadrosunda birkaç değişiklik yapıp; Hamit Altıntop'u ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor. Prandelli, ayrıca derbide tribünde olan Alex Telles'e de forma verecek.

MELO VE DZEMAİLİ KART SINIRINDA

Galatasaray'da Felipe Melo ve Dzemaili, bugünkü maç öncesi sarı kart cezası sınırında bulunuyor. 2'şer sarı kartları bulunun iki oyuncu, bugün Borussia Dortmund karşısında sarı kart görmeleri halinde Alman takımıyla deplasmanda yapılacak 4. maçta forma giyemeyecek.

Sneijder, G.Saray forması giydiği 67 maçın 19'unda, 24 kez fileleri havalandırırken, G.Saray, bu maçların hiçbirini kaybetmedi. Sneijder'in skor ürettiği 19 maçta 18 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, sadece geçen sezon Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 2-2 berabere kaldı.

G.Saray'ın rakibi B.Dortmund, Türk Hava Yolları ile dün öğlen saatlerinde İstanbul'a geldi. Alman ekibinin kafilesinde İlkay Gündoğan da yer aldı.

Sneijder artık ödün vermeycek

G.Saray'ın geçtiğimiz günlerde 1.2 milyon Euro ödeyerek alacaklarını kapattığı Wesley Sneijder'in menajeri Guido Albers, G.Saray'ın futbolcusuna olan ödemeleri gerçekleştirmediği taktirde oyuncusunun serbest kalabilme riskini aldıklarını, alacaklar konusunda artık daha fazla ödün vermeyeceklerini söyledi. Sneijder'in sözleşmesinin uzatılması yönünde kimseyle bir ön anlaşma yapmadıklarının altını çizen Albers, "Umarız yeni gelen yönetim Wesley'in sözleşmesini 3 yıl uzatmak ister. Eğer istemezlerse 2016'da sözleşme bitiyor" dedi.

ÖDEMELERDEKİ GECİKMELER İLK DEĞİL

Sneijder'i finansal olarak korumak zorunda olduğunun altını çizen Albers, "Yetkililere eğer zamanında ödemelerini gerçekleştirmezlerse Sniejder'in serbest kalabilme riskini aldıklarını aktardım. Ödemelerde yaşanan gecikmeler ilk değildi. Şu an tüm ödemelerimiz yapıldı umarım böyle devam eder" ifadelerini kullandı.

14 yıl aradan sonra yeniden Dortmund

Galatasaray, Borussia Dortmund ile 14 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Avrupa kupalarında daha önce Borussia Dortmund'la 2 kez eşleşen Cimbom, 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Alman ekibiyle ilk kez, 1997-1998 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda eşleşen Galatasaray, ilk maçı Ali Sami Yen Stadı'nda 1-0, ikinci maçı ise deplasmanda 4-1 kaybetti.

- Prandelli, Avrupa kupalarında toplam 28 karşılaşma gördü. Başında bulunduğu takımlar, 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.

- Bir Alman takımına karşı son iç saha galibiyetini, 1992-1993 sezonu UEFA Kupası 2. turunda Frankfurt'u 1-0 yenerek alan G.Saray, ardından 6 maçta da galip gelemedi.

- Sarı-kırmızılılar, Alman ekipleriyle geride kalan dönemde 10 kez elemeli turlarda eşleşti. 5'inde bir üst tura yükseldi, 5'inde ise elendi.

- G.Saray, bugünkü maçla birlikte Avrupa kupalarında 258. kez boy gösterecek. 97 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, 67 maçta berabere kaldı, 93 kez yenildi.

Klopp: Özel önlem yok

Şampiyonlar Ligi D Grubu G.Saray'ın bugünkü rakibi Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jürgen Klopp, sarı-kırmızılıları iyi tanıdıklarını ancak herhangi bir oyuncusuna özel önlem almayacaklarını söyledi. Klopp, "Sneijder'in ceza sahası dışından ne kadar iyi vuruşlar yapabildiğini F.Bahçe derbisi öncesi de biliyorduk. G.Saray'ın her pozisyonda gayet kaliteli futbolcuları bulunduğunun, kaliteli takım olduğunun ve burada ne kadar iyi oynayabildiğinin farkındayız" diye konuştu. İlkay Gündoğan ise, "Benim için çok özel ve duygusal bir maç olacak" dedi.

Hamit harbi konuştu: Hocaya zaman lazım

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin hastalığından dolayı katılamadığı basın toplantısında Hamit Altıntop ile birlikte Prandelli'nin yardımcısı Gabriele Pin yer aldı. Bugün ilk 11'de sahaya çıkması beklenen Hamit Altıntop, 'Formayı istiyordum, oynamak istiyordum. O formayı aldığımda bırakmayacağımı biliyorum. Bu isteğim, motivasyonum var. Burada konuşarak değil, sahada takıma yardımcı olurum' ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Prandelli için yeni bir deneyim olduğunu kaydeden yıldız futbolcu, 'Harbiden söylüyorum. Yeni hoca için yeni bir lig, yeni bir kültüre gelmek kolay değil. Bir Almanya bir İspanya Ligi gibi burayı tanımıyor. İster istemez bunlar da bazı şeylerle oynama mecburiyeti getiriyor. Hocaya zaman gerekiyor. Saygı göstermek lazım' dedi.

ARSENAL MAÇINDAN DERS ALDIK

Yardımcı antrenör Gabriele Pin ise, şu ifadeleri kullandı: 'Ses getiren bir galibiyetten sonra bu maça çıkıyoruz. Dortmund prestijli bir takım. Önemli bir skor elde etmek istiyoruz. Arsenal maçı bizim için dönüm noktasıydı. Ders aldık'

Arena tribünleri yine boş kalacak

Geçen sezonlarda tribunlerin doluluk oranıyla Avrupa'nın dev kulüpleriyle yarışan G.Saray, bu sezon boş tribünlere oynuyor. Sezon başında 28 bin kombine satan sarı-kırmızılılar, henüz TT Arena'yı dolduramadı. Bugünkü Dortmund maçı için de şu ana kadar sadece 5 bin civarında bilet satıldığı kaydedildi. 28 bin kombineyle birlikte şu ana kadar olan taraftar sayısı 33 bin kişi civarında.

Aysal'a 30 gün hak mahrumiyeti

F.Bahçe derbisi öncesi sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen, itirazının reddedilmesi sonrası derbide yer alamayan G.Saray Başkanı Ünal Aysal, 30 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Başkan Aysal, ayrıca 22 bin TL para cezasına çarptırıldı.

G.SARAY'DA PFDK'LIK

Derbide kötü ve çirkin tezahüratlar ve saha olayları nedeniyle G.Saray, PFDK'ya sevkedildi. Kırmızı kart gören F.Bahçeli Alves de 19 Ekim'den itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Arsenal, Anderlecht deplasmanında

Grubun diğer maçında iki maç sonunda Galatasaray galibiyeti bulunan Arsenal, yine tek puanını temsilcimizden alan Anderlecht'i ağırlayacak. Bu karşılaşmada G.Saray'ın işine yarayacak sonuç beraberlik. Arsenal kazanır, G.Saray kaybederse tur iyice zorlaşır.

Alman panzeri!

Şampiyonlar Ligi'nde E Grubu'nda İtalya'nın Roma takımı sahasında Bayern Münih'e 7-1 yenilerek hezimete uğradı. Bayern, ilk yarıyı da 5-0 önde kaparken, Roma'da Salih Uçan 18 kişilik kadroya alınmadı. Diğer sonuçlar:

E Grubu: CSKA M.-Manchester City : 2-2

F Grubu: APOEL-Paris Saint Germen : 0-1

Barcelona-Ajax : 3-1

G Grubu: Schalke 04-S.Lizbon : 4-3

Chelsea-Maribor : 6-0

H Grubu: BATE Borisov-Shakhtar Donetsk : 0-7

Porto-Atleticho Bilbao : 2-1

yeni şafak