Ataç, gençlerle sosyal belediyeciliği konuştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Erdek'te düzenlediği 11. Gençlik Yaz Kampı'na katıldı.
Ataç, gençlerle sosyal belediyeciliği konuştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Erdek'te düzenlediği 11. Gençlik Yaz Kampı'na katıldı.

"Sosyal Belediyecilik ve Gençlik Çalışmaları" adlı söyleşiye katılan Başkan Ataç, gençlere belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Ataç, burada yaptığı konuşmada, "Kent yaşayanları artık klasik belediyecilikten daha fazlasını bekliyorlar. Biz de Tepebaşı'nda sağlık, spor, eğitim, kültür, sanat ve sosyal belediyecilik adına önemli projeler üretip hızla hayata geçirdik. Yaşam köyümüz Alzheimer hastalarına ve ailelerine yeni bir umut oldu. Diş Sağlığı Merkezi'mizde 3.5 yılda 30 bin çocuğumuz tedavi edildi. Engelli gençlerimiz montaj atölyesiyle, gökkuşağı kafeyle sosyal hayata katılıyorlar; dahası aile bütçelerine de katkı vermelerini sağlıyoruz. 25 belde evinde her yıl binlerce yurttaşımız çeşitli branşlarda eğitimler alıyor ve sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifikalarına kavuşuyorlar. Temiz ve yenilenebilir enerjiyi aktif olarak kullanıyoruz. Günümüzde bağımsız enerji kaynaklarına sahip olmak, enerji bağımlılığından kurtulmak adına çok önemli. Belediye binamız çift yönlü sayaç sayesinde elektrik tüketmediği zamanlarda güneş panelleriyle ürettiği enerjiyi sisteme satıyor. Akıllı şehirler projesiyle Avrupa Komisyonu'ndan 5 milyon euro hibe almaya hak kazandık. Yaşam Köyü'müzde uygulanacak akıllı kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında 4 adet elektrikli otobüs 22 adet hibrit araç aldık. Hizmete sunduk. Kent merkezindeki güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonları ile yurttaşlar telefonlarını, engelli araçlarını şarj edebiliyorlar. Senfoni orkestramız Venezuela'daki El Sistema'nın bir benzeri olarak hayat buldu. Şu an 400'e yakın çocuğunuz enstrüman çalıyor. Ustaların sahne aldığı çok büyük ve 29 Ekim gençlik merkezlerimizde binlerce gencimiz özgürce tartışıyor, üretiyor. Bilgi Üniversitesi tarafından yapılan araştırmayla en demokratik gençlik merkezleri seçildiler. Bu güzel buluşma vesilesi ile bir kez daha Türkan Saylan hocamı saygıyla anıyorum. Yaptığı hizmetler asla unutulmayacak" ifadelerini kullandı.

Söyleşiyi ilgiyle izleyen gençlerle uzun süre sohbet eden Ataç'a, ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Erol Akun, teşekkür ederek plaket takdim etti.

Ataç, gençlerle sosyal belediyeciliği konuştu

Kaynak: