Atakum AİHL öğrencileri dil eğitimi için İngiltere’de

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi(AİHL), İngilizce hazırlık öğrencilerini dil eğitimi için İngiltere'ye uğurladı.
Atakum AİHL öğrencileri dil eğitimi için İngiltere’de

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi(AİHL), İngilizce hazırlık öğrencilerini dil eğitimi için İngiltere'ye uğurladı.

Türkiye'de Arapça, İngilizce ve fen- sosyal alanında eğitim veren tek okul olmanın gururunu yaşayan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerini dil eğitimi için İngiltere'ye gönderdi. "Dil yerinde öğrenilir" mantığıyla hareket eden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, proje İngilizce hazırlık ve proje 9. sınıf öğrencilerini detaylı bir araştırmadan sonra İngiltere'de bulunan bir dil okuluna gönderdi. Öğrencilerin, yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de faydalı hale getirecek olan dil eğitimi, Atakum Anadolu İHL'nin eğitimde farkındalık oluşturduğunu göstermiş oldu. Akademik alanda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Atakum Anadolu İHL dil eğitimi programı kapsamında öğrencilerine büyük bir fırsat sundu.

İngiltere'ye giden öğrenciler, seviyelerine uygun sınıflarda pratik ağırlıklı ders alacak. Dil eğitimi programıyla öğrencilerin telaffuz, pratik konuşma ve dinlediğini anlama becerilerinin daha üst seviyeye çıkması hedefleniyor. Öğrencilere, dil programının yanı sıra, Avrupa'yı yakından tanımaları için gezi programları hazırlandı.

Atakum'a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin destek ve çabaları ile İngiltere'ye dil eğitimine giden öğrenciler 4 haftalık bir eğitim alacak. Yurt dışında dil eğitimi alarak dünyanın kapılarını açmayı lise çağında öğrenen öğrenciler, erken yaşta farklı kültürleri ve insanları tanıma fırsatı da bulacak.

"Yurt dışında eğitim programı planlarken üç hedefimiz vardı" diyen İngilizce Öğretmeni Ahmet Boylu "Birincisi, öğrencilerimizin konuşma ve dinlediğini anlama seviyelerini daha üst seviyeye çıkartmak. İkincisi Avrupa'yı ve batı kültürünü daha iyi anlamalarını sağlayarak Türkiye ile Avrupa'yı kıyaslama imkanı bulmak. Üçüncüsü Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi proje öğrencilerimizin yarı yıl tatilini iyi değerlendirmelerini sağlamak. Çok şükür hedeflerimize ulaşıyoruz. Dil eğitimi alacak öğrencilerimiz arasında advanced (en üst seviye) düzeyinde eğitim alacak öğrencimiz var bu durum bizi gururlandırıyor" dedi.

Yurt dışı dil eğitimi ile ilgili düşüncelerini aktaran Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu ise, Merhum Celalettin Ökten'in ifade ettiği gibi "Doğuyu ve Batıyı bilen münevver asrın ihtiyaçlarının farkında olan bir gençlik…" yetiştirmeye ve bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Atakum AİHL öğrencileri dil eğitimi için İngiltere’de

Atakum AİHL öğrencileri dil eğitimi için İngiltere’de

İHA