Atalay Filiz tutuklandı

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz, çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.
Atalay Filiz tutuklandı

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalananAtalay Filiz, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. 

Savcılıktaki ifadesinin ardından "kasten öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Filiz'in sorgusu sona erdi. 

Nöbetçi Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, yaklaşık 1 saat süren sorgu işleminin ardından, Atalay Filiz'in, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, "nitelikli yağma" suçuyla ilgili yeterli delil bulunmadığına hükmetti. 

Filiz, adliyedeki işlemlerinin ardından, Silivri Cezaevi'ne gönderildi. 

Atalay Filiz'in hakimlik sorgusunda, Kayıkçı'yı kimliğini ortaya çıkaracağı gerekçesiyle öldürdüğünü, ancak Kayıkçı'nın parasını almadığını savunduğu öğrenildi. 

Kayıkçı'nın çantasında para olmadığını, olması durumunda da almayacağını iddia eden Filiz'in, garsonluk yaptığını, ayda bin 800 lira gelir elde ettiğini ve paraya ihtiyacı olmadığını ifade ettiği belirtildi. 

Silivri Cezaevi'ne gönderildi

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Atalay Filiz, zırhlı araçla Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliğince, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Filiz, işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemi altında Anadolu Adalet Sarayı'nın C Blok eksi birinci katından çıkarıldı. 

Polisler tarafından zırhlı araca bindirilen Filiz'e, beyaz çelik yelek giydirildiği ve ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Filiz, basın mensuplarının "3 kişiyi öldürdünüz. Pişman mısınız?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Atalay Filiz, daha sonra Silivri Cezaevi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. 

Bu arada, Filiz'in avukatının, hakimlik sorgusu sırasında "müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığı, bu nedenle ilgili kuruma gönderilerek gözlem altına alınmasını" talep ettiği bildirildi.

Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin ise söz konusu talebin soruşturmayı yürüten savcılık tarafından değerlendirilebileceğini belirttiği öğrenildi.