Ataşehir'de belediye otobüsünde taciz iddiasına dava

Belediye otobüsünde bir kadının taciz edildiği iddiası üzerine çıkan arbede sırasında 2 yolcunun bıçak ve tornavidayla yaralanmasına ilişkin yaşları 18'den küçük 2 şüpheli hakkında dava açıldı
Ataşehir'de belediye otobüsünde taciz iddiasına dava

İSTANBUL (AA) - Ataşehir'de, belediye otobüsünde bir kadının taciz edildiği iddiası üzerine çıkan arbede sırasında iki yolcunun bıçak ve tornavidayla yaralanmasına ilişkin yaşları 18'den küçük, biri tutuklu 2 kişi hakkında dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 22 Haziran'da bir özel halk otobüsünde seyahat eden 17 yaşındaki F.K'nin bir kadına tacizde bulunurken, yine otobüste bulunan müşteki Kübra Kaya'ya da bu amaçla yanaştığı sırada tarafların arasında sözlü tartışma yaşandığı belirtildi.

Tartışma sonrasında şüpheli F.K'nin saldırı amacıyla müşteki Kübra Kaya'ya yönelerek kolundan tuttuğu, iteklemeye ve vurmaya başladığı aktarılan iddianamede, bu sırada diğer yolcuların araya girdiği, şüpheli F.K'nin otobüsten indiği, daha sonra durakta "Benim bıçağım nerede?" diyerek tekrar otobüse bindiği ve müşteki Kaya ve diğer kadına saldırdığı aktarıldı.

İddianamede, şüphelinin daha sonra müşteki Kaya'yı yakalayarak tokatladığı, üzerinde bulunan bıçağı savurduğu, araya girmeye çalışan müşteki Furkan Yılmaz'ı da elinden bıçakladığı, bu sırada diğer suça sürüklenen çocuk F.M'nin de tornavida ile müşteki Kaya'yı itekleyerek yere düşürdüğü anlatıldı.

İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün, müşteki Kübra Kaya'nın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde yaralandığı, diğer müşteki Furkan Yılmaz'ın ise yaralanmasının hafif nitelikte olmadığı yönünde görüş bildirdiği aktarılan iddianamede, suça sürüklenen çocuklar F.K. ile F.M'nin bıçak ve tornavida ile müştekileri kovalamasının "silahla tehdit", itekleyerek ve tutmak suretiyle darp eylemlerinin "silahla yaralama", sürtmek suretiyle mağdura yönelmesinin "cinsel taciz", olay sırasında sarf ettiği sözlerin de "hakaret" olarak nitelendirildiği bilgisi verildi.

İddianamede, bu kapsamda tutuklu bulunan F.K'nin "silahla tehdit", "silahla yaralama", "cinsel taciz" ve "hakaret" suçlarından 2 yıl 4 ay 5 günden, 8 yıl 2 ay 20 güne kadar hapisle, diğer şüpheli F.M'nin ise "basit yaralama" ve "silahla tehdit" suçlarından 2 yıldan 5 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame, Anadolu 3. Çocuk Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheli çocuklar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: