Atasoy, Senegal Başbakanı Dionne ile görüştü

Atasoy, Senegal Başbakanı Dionne ile görüştü

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Senegal Başbakanı Mohammed Boun Abdallah Dionne ile görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye Cumhuriyeti ile Senegal Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Senegal hükümetinin davetlisi olarak Senegal'in başkenti Dakar'a bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Senegal Başbakanı Mohammed Boun Abdallah Dıonne tarafından Başbakanlık binasında kabul edilen Atasoy, "Türk halkı ve Senegal halkı kardeş halklardır. Senegal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti dost ve müttefik devletlerdir. Türk iş dünyası olarak Senegal Cumhuriyeti'nin ekonomik olarak kalkınması için inşaat, tekstil, gıda, teknoloji, turizm, otomotiv, sanayi gibi birçok sektörlerde büyük yatırımlar yapmaya hazırız" dedi.

Başbakan Dıonne ise kabulde yapmış olduğu konuşmada, "Öncelikle ülkemize yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim. Senegal Cumhuriyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Türk halkı bizim kardeş halkımızdır. Senegal Cumhuriyeti'nin kapıları Türk iş dünyasının yatırımcılarına sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

Atasoy, Senegal'deki temaslarına devam ediyor.

Atasoy, Senegal Başbakanı Dionne ile görüştü

Kaynak: