Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan İstiklal Yolu'nun Kastamonu-İnebolu güzergahındaki geleneksel "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" sona erdi. 

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden 2 Haziran'da 95 kilometrelik "Atatürk ve İstiklal Yolu" yürüyüşüne başlayan grubu Kışla Parkı'nda, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş karşıladı. 

Grup, daha sonra, Jandarma Genel Komutanlığı Bando Konseri'nin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Konser sırasında aniden bastıran yağmur yürüyüşçülere ve bando takımına zor anlar yaşattı. 

  Vali Günaydın burada yaptığı konuşmada, "Kurtuluş ruhunun çocuklarımıza, gençlerimize aşılanması yönünde her yıl gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşe bundan sonra da katılımınızı bekliyorum." dedi.

Günaydın'ın konuşmasının ardından, yağmurun etkisini artırması nedeniyle programa ara verildi. Daha sonra, Ecdadın İzinden 1. İstiklal Yolu Yarı Maratonu'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.