Atatürk’ün portresinin bulunduğu yere II. Abdülhamit portresi mi asıldı?

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada,TBMM Başkanı Kahraman’ın,Mecliste Atatürk’ün portresinin bulunduğu yere Sultan II. Abdülhamit’in portresini astırdığı haberlerinin gerçek dışı olduğu bildirildi.
Atatürk’ün portresinin bulunduğu yere II. Abdülhamit portresi mi asıldı?

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, bazı basın ve yayın organlarında TBMM'de "Muhalefet Kulisi olarak bilinen bölümde yer alan, halıya dokunmuş Atatürk portresinin kaldırıldığı ve yerine Sultan II. Abdülhamit’in resminin asıldığı" yönünde çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu portrenin bulunduğu yerde yapılan Proje Aslına Döndürme çalışmaları için Bilim ve Değerlendirme Kurulunun onayının alındığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Bu onay ve binanın asıl projesi çerçevesinde çalışmalara başlanmıştır. Bombalama sonucu hasar gören kısımlarla ilgili onarım ve tadilat çalışmaları da devam etmektedir. Tadilat ve onarım yapılan kısımlarda bulunan, bahsedilen portre de dahil, duvara montajlı tüm resim, portre, televizyon ve aksesuarlar yerlerinden çıkarılmış ve yerlerine de herhangi bir resim ya da obje asılmamıştır.

Haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Atatürk’ün portresinin bulunduğu yere Sultan II. Abdülhamit’in portresini astırdığı haberleri tamamen gerçek dışı, yalan, tezvirat ve provokasyon amaçlıdır.

Meclisimizin her yanında, her odasında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün resimleri bulunmaktadır ve bulunmaya da devam edecektir."