Atayün’den özel yetkili kumpas

Paralel yapıya 'himmet' vermediği için hedef alınan Okyanus Şirketler Grubu patronu Nusret Argun’un dönemin KOM Müdürü Anadolu Atayün’ün kumpası sonucu cezaevine gönderildiği ortaya çıktı.
Atayün’den özel yetkili kumpas

Paralel yapıya yönelik Konya merkezli 19 ilde başlatılan soruşturma ile Okyanus Şirketleri sahibi Nusret Argun'a eski sekreteri, emniyet ve avukatlar aracılığıyla kumpas kurulduğu ortaya çıktı. Dönemin Konya KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün, Nusret Argun'un özel yetkili mahkemelerde yargılanması için 'özel' uğraş verdiği tespit edildi. İşte adım adım kumpas süreci...
CEBİR VE ŞİDDET YOK
O dönem Atayün'ün başında bulunduğu KOM Şube, Okyanus Grubu'na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 2008 yılında 3 dalgadan oluşan 'Final' operasyonu düzenledi. Operasyon talimatı ise Konya Kom Şube'nin talebi üzerine Adana Özel Yetkili Savcılığı'ndan alındı. Savcılık, “cebir ve şiddet” unsurunun olmaması nedeniyle dosya hakkında görevsizlik kararı verdi. Adana özel yetkili savcılığı dosyayı Konya Savcılığı'na gönderdi. Dosya, özel yetkili savcılığın alanından çıkmış oldu.
1 GÜNDE ÖZEL YETKİLİYE
12 Mayıs 2008'ta dosya Konya Savcılığı'na kaydedildi. Dosyanın bu haliyle özel yetkili mahkemelerin alanına girmeyeceğini anlayan Konya Kom Şube, 'kumpas' çalışmalarına başladı. Argun'un sekreterliğini yapan Özgül Özer'in, Argun aleyhine ifade vermesi sağlandı. Özgül, dosyanın Konya Savcılığı'na kaydedildiği gün verdiği ifadesinde Argun'un kendisine zorla senet imzalattırdığını ve tehdit ettiğini öne sürdü. Bir gün geçtikten sonra dosya 'cebir' ve 'şiddet' suçlaması da eklenerek Adana'daki özel yetkili savcılığa tekrar yollandı.
O SUÇLAMALARA BERAAT
Mahkemedeki yargılama sonucunda Özgül'ün suçlamalarına maruz kalan kişiler beraat etti ancak dosyanın tamamının özel yetkili mahkemelerde görülmesi bu sayede sağlanmış oldu. Ayrıca Argun'un yargılama süresince yaptığı tüm tahliye talepleri Özgül'ün zorla senet imzalattırdığı iddiasıyla reddedildi. Özgül'ün işten çıkarılmasının üzerinden 3,5 yıl geçtikten sonra ifade vermesi ise kumpasın nasıl kurulduğunu gözler önüne serdi. Argun'a yönelik kumpas sürecinde de ilginç detayların olduğu ortaya çıktı. Konya'da yapılan son operasyonda gözaltına alınan Ramazan Özer'in anlattıkları herşeyi gözler önüne serdi. Argun'un sekreteri Özgül Özer'in eşi olan Ramazan Özer, kumpas sürecini anlattı.
EŞİNDEN BOŞANMAK İSTEDİ
Ramazan Özer, eşi Özgül Özer'in sürekli cebinden ve daha önce çalıştığı Okyanus şirketinden para çaldığını öğrenmesi üzerine eşinden boşanmak için dilekçe verdi. Bu aşamada paralel yapının polis ve avukat ayağı devreye girdi. Ramazan Özer'in avukatlığını ise geçtiğimiz hafta tutuklanan avukat Memduh Oğuz'un üstlendiği ortaya çıktı.
PARA ABİSİ TANIK
Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Ramazan Özer eşi ile kendisini barıştıran kişinin dönemin KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün olduğunu söyledi. Atayün'ün ikiliyi barıştırmak için buluştuğu yerin ise geçtiğimiz hafta yurtdışına kaçarken yakalanan avukat Memduh Oğuz'un hukuk bürosu olduğu ortaya çıktı. Atayün'ün ikiliyi barıştırmasındaki amacının Argun aleyhine ifade veren Özgül Özer'i kontrol altında tutmak olduğu öne sürüldü. Ramazan Özer'in ise daha sonra cemaate yakın mütevelli heyetlerinde yer aldığı iddia edildi.
İşadamlarına gözdağı ve şantaj
Konya'da Nusret Argun'un sahibi olduğu Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik “Final” adlı operasyonu, diğer iş adamlarının korkutulup baskı altına alınması ve böylece örgütün çok daha kolay bir şekilde himmet toplanması için yapıldı. Argun'un başına gelenleri gören yüzlerce Konyalı iş adamı, aynı durumun kendi başlarına gelmesinden çekindikleri için paralel yapıya milyonlarca lira haraç vermek zorunda kaldı.

yeni şafak