Ateş düştüğü yeri yaktı

Ateş düştüğü yeri yaktı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Nurettin Tekin’in acı haberi, Niğde’nin Çiftlik ilçesindeki baba ocağına ulaştı. 

Polis memuru Nurettin Tekin’in (23) şehadet haberi, Çiftçi Mahallesi’ndeki ailesine İlçe Kaymakamı Mustafa Dinçer, Belediye Başkanı Serkan Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Güneri tarafından verildi.

Şehadet haberi verilirken evde, şehidin babası Mehmet, annesi Zöhra ve 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Şehidin ilk görev yerinin Mardin’in Kızıltepe ilçesi olduğu ve yaklaşık 3 sene önce göreve başladığı belirtildi.

Şehit Tekin’in cenazesinin yarın Çiftlik ilçe mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Öte yandan, şehidin 1 Temmuz’da sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı paylaşımda, FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdiği ortaya çıktı. Şehit Nurettin Tekin’in paylaştığı fotoğrafta, bir polisin gözaltına aldığı askeri götürürken bir vatandaşın ‘affedin ne olur dövmeyin sakın’ demesi üzerine polisin, ‘Ablacım sarılıyorum. Döver miyim ben, o benim kardeşim’ şeklinde konuşması yer alıyor. Paylaşımında ise Tekin, "Kardeşi kardeşe düşürdünüz. Allah’ım sen devletimizi ve milletimizi koru" ifadesini kullanmıştı.