"Ateşten gömlek" sahipsiz kaldı!

Mersin İdmanyurdu Genel Kurulu'nda yine çoğunluk sağlanamadı.
"Ateşten gömlek" sahipsiz kaldı!

Mersin İdmanyurdu Kulübünün olağanüstü genel kurulu, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Genel kurulda "ateşten gömlek" tartışması yaşandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası salonundaki toplantıda yoklama, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

"Biz yönetim olarak ateşten gömlek giyerek geldik"

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan yaptığı konuşmada, geçen hafta ertelenen toplantının ikincisinde de yeterli çoğunluğa ulaşılamadığını ve buna üzüldüğünü söyledi.

Bazılarının kendilerini sürekli eleştirdiğini belirten Çalışkan, "Biz yönetim olarak ateşten gömlek giyerek geldik." dedi.

"O gömleği niye giydin?"

Çalışkan, kendisine tepkili bir şekilde "O gömleği niye giydin?" sorusunu yönelten taraftara, "Giyecek kimse bulamadığımız için giydik. Eğer giymemiz suçsa giydiğimiz için de özür dilemesini biliriz" şeklinde cevap verdi.

Giydikleri ateşten gömleği çıkarmak istediklerini ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

"Trabzonspor ve Bursaspor gibi takımların kongreleri binlerce kişinin katılımıyla oluyor. 4-5 bin kişiyle kongre yapıyorlar. Çekişmeli, demokrasi içinde kongre yapıyorlar. Biz ise tek bir aday bulamıyoruz. Eleştirmek kolay ama koltuğa oturduğumuz zaman o kadar zor ki. Oradan bir arkadaş 'sen git biz geliriz' diyor. Buyurun kardeşim ben zaten gidiyorum. Gitmek için buradayım. Biz birbirimizi sevelim, sayalım. İyi günde ve kötü günde birlikte olalım. Hep 'istifa istifa' diye bağırıyorsunuz. İstifa ediyoruz, çıkın ortaya. Bu birkaç kişiyle yürüyecek iş değil. Herkesin taşın altına elini koyması lazım. Maalesef elini taşın altına koyan yok, bol bol eleştiri var."

Çalışkan, gelecek yönetime her zaman destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Kocamaz: "Kuru kuruya taraftarlık olmaz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da 1925 yılında kurulan kulübün kendisine ait bir dikili ağacı, tesisi olmadığını söyledi.

Herkesin sadece eleştirdiğini belirten Kocamaz, şu ifadeleri kullandı:

"Maça girmeye çalışırken bir biletle katkı yapmayı bile düşünmeyenler bugün herkesi eleştirmeye çalışıyor. Sayın Valimiz başkanlığında bazı iş adamları davet edildi, görüşmeler yapıldı ve Hüseyin Çalışkan'a rica edildi. 'Hiç olmazsa bu badireli dönemi siz atlatın. Bu kulüp ortada kalmasın' denildi. Bu şekilde Hüseyin Çalışkan gerçekten ateşten bir gömlek giydi. Şimdi burada arkadaşlar konuşuyor. 80 milyon lira borçla hangi akıllı gelip bu kulübü üstlenebilir, varsa bildiğiniz gelin hemen bu kulübü teslim edelim. Ama kuru kuruya eleştirmek işin en kolayı. Biz olmayacak duaya amin demek için buraya toplanmış durumdayız. Şu rezaleti görüyorsunuz, salonda yeterli üye yok. Kongreyi yapamıyoruz. O gelmeyenleri eleştirmek yerine taşın altına elini koyanları eleştiriyoruz. Talipliyi getirin Hüseyin Çalışkan o koltuktan ayrılır. Kuru kuruya taraftarlık olmaz. Herkes şov yapıyor ama icraata geldiği zaman bir Allah'ın kulu da çıkıp 'ben bu kentte yaşıyorum, hayatımı sürdürüyorum, bu kentte para kazandım zengin oldum' demiyor. Bu kente olan sorumluluğunu ortaya koymuyor."

"Kulübü 80 milyon lira borca sokan yönetimden hiç kimse hesap sormayacak, zorla ricayla minnetle görev kabul eden arkadaşlardan hesap sorulacak. Arkadaşlar bu kulübü 80 milyon borca bu adamlar getirmedi" diyen Kocamaz'a bazı taraftarlar tepki gösterdi.

Başkan Kocamaz bunun üzerine "Böyle konuşacaksanız burayı terk ederim" derken, bazı taraftarların salondan çıktığı görüldü.

Toplantıda, bazı taraftarlar da söz alarak neler yapılması gerektiği konusunda öneri sundu. Konuşmaların ardından yeterli çoğunluk sağlanamadığı için olağanüstü genel kurul ertelendi.

Öte yandan Kocamaz, salondan çıkarken bir taraftarla tartıştı.