Atık kağıtların içinden tapu ve senetler çıktı

Zonguldak'ta bir ortaokulun yöneticileri tarafından başlatılan atık kağıt toplama kampanyasında, atıklar arasından çıkan tapu ve senetler, okul müdürü tarafından sahibine teslim edildi.
Atık kağıtların içinden tapu ve senetler çıktı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki bir okulun yöneticileri tarafından başlatılan atık kağıt toplama kampanyasında, atılmış kağıtlar arasında bir kişiye ait tapu vesenetler bulundu.

Atatürk Ortaokulunun başlattığı kampanya çerçevesinde bir vatandaş tarafından okula bırakılan atık kağıtlar arasından tapu ve senetlerin çıkması üzerine okul müdürü Hüseyin Keskin, sosyal paylaşım sitesinden verdiği ilanla, evrakların sahibini aramaya başladı. Bir vatandaşın ilanı görerek tapu ve senetlerin sahibi Ahmet Büyüksanık'a haber vermesi üzerine evraklar sahibine teslim edildi.

Hüseyin Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce okullarına gelir olması amacıyla atık kağıt toplama kampanyası başlattıklarını söyledi.

Okula teslim edilen atık kağıtların içerisinde, Ereğli ilçesine bağlı Kestaneci köyü mevkisinde bulunan arazilerin tapuları ve satış senetlerini bulduklarını ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"Topladığımız atık kağıtları düzenleme yaparken, Ahmet Büyüksanık'a ait arazilerin tapuları ve satış senedi türü belgeler bulduk. Sahibini tanımadığımız için sosyal paylaşım sitesinde, 'Okulumuza bırakılan atık kağıtlar arasında Ahmet Büyüksanık adına Ereğli Kestaneci köyü mevkisinde bulunan bazı arazilerin tapuları ve satış senedi türü belgeleri bulunmuştur. Kişiyi tanıyan dostlarımızın Alaplı Atatürk Ortaokul Müdürlüğüne bilgi vermeleri rica olunur.' şeklinde paylaşım yaptım. Kısa süre sonra tapuların sahibi okulumuza gelerek belgelerini teslim aldı."

Büyüksanık da evindeki atık kağıtları topladığı sırada tapu ve satış senetlerin de arasına karıştığını belirterek, "Okul müdürümüze bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun." dedi.