Atiker Konyaspor rahatladı

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira'nın gönderilmesinin ardından takımın başına Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın geçeceği iddia edilmişti. Kocaman bu teklifi geri çevirince sarı lacivertlilerin Dick Advocaat ile anlaştığı öğrenildi.
Atiker Konyaspor rahatladı

Fenerbahçe'de alınan başarısız sonuçların ardından Teknik Direktör Vitor Pereira ile yollar ayrılmıştı. Sarı lacivertlilerin başına Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın geçeceği iddia edilmişti. Günlerdir ulusal basın tarafından yazılan 'Kocaman Fenerbahçe'ye doğru' haberlerine yeşil beyazlı camiadan büyük tepki geldi. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan kulübün twitter hesabından yaptığı açıklamada bu tür haberlerin yeşil beyazlı camiayı rahatsız ettiğini vurgulamıştı. Ancak sarı lacivertli yöneticiler bu gelişmelere rağmen tecrübeli teknik diretör Aykut Kocaman'a teklifini iletti. Sezonun başlamasına kısa bir süre kala Konyaspor'u bırakmanın doğru olmayacağını belirten Aykut Kocaman bu teklifi reddetti. Fenerbahçeli yöneticiler bu haberin ardından rotayı yabancı hocalara çevirdi.

DİCK ADVOCAAT İLE ANLAŞILDI İDDİASI

Aykut Kocaman'dan olumsuz yanıt alan Fenerbahçe'nin Hollandalı tecrübeli teknik adam Dick Advocaat ile anlaştığı iddia edildi. 68 yaşındaki çalıştırıcı Dick Advocaat şu anda Hollanda Futbol Federasyonu'nda danışman olarak çalışıyor. Birçok önemli takımda görev yapan tecrübeli Dick Advocaat'ın, 2007/08 sezonunda Rus ekibi Zenit ile kazandığı UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kariyerindeki en önemli başarılar olarak dikkat çekti. Aspor Genel Yayın Yönetmeni Serkan Korkmaz da Fenerbahçe'nin Advocaat ile anlaştığını doğruladı. Son gelişmelerden sonra Aykut Kocaman'ın Konyaspor ile yola devam edeceği haberleri Konyaspor camiasını ve taraftarlarını rahatlattı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ