Atiker Konyaspor'da 'mağlubiyet' üzüntüsü

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında sahasında kupanın favorilerinden Shakhtar Donetsk'e 1-0 mağlup olan Atiker Konyaspor'da maç sonu büyük üzüntü yaşandı.
Atiker Konyaspor'da 'mağlubiyet' üzüntüsü

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında 1-0 kaybedilen Shakhtar Donetsk mücadelesi sonrasında takım kaptanı Ali Çamdalı ile Ali Turan ve Halil İbrahim Sönmez açıklamalarda bulundu.İşte maç sonu futbolcuların yaptığı açıklamalar:

HALİL İBRAHİM SÖNMEZ: ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ YAPTIK AMA OLMADI

"Bizim için zor bir maçtı. Bunun farkındaydık. Takdir edersiniz ki Shakhtar Donetsk yıllardır Avrupa Kupalarında oynayan bir takım. Bizden kat kat tecrübeli bir takım. Zor olacağını biliyorduk. Elimizden geleni yaptık. Elimizden gelen mücadeleyi sergiledik. Yaklaşık 120 km koşmuşuz. Bu Türkiye liglerinde koşulmayan bir mesafe. Çok efor sark ettik. Ama dediğim gibi rakip bizden daha tecrübeli bir takım. Sonuç olarak 1-0 yenildik. Sağlık olsun. Önümüzde bir lig maçımız var. Ona odaklanmamız gerekiyor. Tüm emeği geçen takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

ALİ TURAN: GÖNÜL İSTERDİ Kİ PUAN YA DA PUANLARLA BAŞLAYALIM BAŞARAMADIK

"Gönül isterdi ki bugün puan ya da puanlarla başlayalım. Ama olmadı. Öncelikle buraya gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 90 dakika boyunca bizi çok iyi desteklediler. Tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligine katılan bir Konyaspor vardı. Bugün gerçekten çok iyi mücadele sergiledik. Rakibimizi içeri sokmadık. Dışarıdan şutları vardı. Fazla pozisyon vermedik. Bizim de Ali Çamdalı'nın direkten dönen bir pozisyonumuz vardı. Belki o gol olsa farklı olabilirdi. Ama bu bizim için bir tecrübe oldu. Puan ya da puanlarla başlamak istiyorduk. Ama olmadı. Yapacak birşey yok. Artık önümüzde Gençlerbirliği ile ligde oynayacağımız bir maç var. O maça konsantre olmak istiyoruz.

ALİ ÇAMDALI: BU OYUNDAN VE SONUÇTAN GEREKEN DERSLERİ ÇIKARTACAĞIZ

Grup maçlarına aslında puanla başlamak istiyorduk. Shakhtar Donetsk'e kaybetmek ayıp değil. İyi mücadele ettik. 75-80 dakika dirençli bir şekilde mücadelemizi verdik. Sadece uzaktan şutları vardı. İleride istediğimiz işleri pek iyi yapamadık. Belki biraz daha top tutsaydık bizi rahatlatabilirdi. Çok yaslandılar diyenler var. Olabilir. Barcelona-Shakhtar Donetsk oynayınca da böyle oluyor. Hakikaten çok üst düzey bir takım Shakhtar Donetsk. Bu oyundan dersler çıkartacağız. Çok iyi yaptığımız işler var. Ama dediğim gibi üçüncü bölgede topu çok az tuttuk. Ve bu bizi daha da yordu. Üzgünüz. En kötü 1 puanla başlamak istiyorduk. Nasip olmadı. İnşallah bu sonucu Gent'te telafi ederiz."