Atıkları kaynağında ayrıştırma için 33 bin hanenin kapısı çalındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıkların kaynağından ayrıştırılması çalışmaları kapsamında Kayapınar ilçesinde 750 sitede 33 bin 694 hanenin kapısını tek tek çalarak vatandaşları bilgilendirdi.
Atıkları kaynağında ayrıştırma için 33 bin hanenin kapısı çalındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kentte günlük olarak toplanan katı atıkların ayrıştırılması ve dönüştürülmesi için başlattığı çalışmayı sürdürüyor. Haziran ayında başlayan çalışma kapsamında 15 kişiden oluşan belediye ekipleri, pilot bölge seçilen Kayapınar ilçesinde 750 sitede 33 bin 694 hanenin kapısını çalarak uygulama hakkında vatandaşlara bilgi verdi. İlk etabı tamamlanan bilgilendirme çalışmasının önümüzdeki yıl diğer merkez ilçelerde uygulanması hedefleniyor.

4 ayda 750 sitede çalışma yürütüldü

Kaynağında ayrıştırma çalışması hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan Çevre Mühendisi Funda İpek, ayrıştırmayla ilgili bilgilendirme çalışmasının haziran ayının ortalarında başladığını ve 4 ayda ilk etabının tamamlandığını söyledi. İpek, pilot bölge olarak seçilen Kayapınar ilçesinde 15 kişilik ekiple çalışmaların yürütüldüğünü, 750 sitede toplam 33 bin 694 hanenin kapısının tek tek çalınarak bilgilendirmeler yapıldığını kaydetti. İpek, 250 siteye ambalaj atığı toplama kafesleri bırakıldığını belirtti.

Önümüzdeki yıl diğer ilçelerde de yürütülecek

Çalışmanın uzun soluklu olacağını dile getiren İpek, "Kulak aşinalığı gerekiyor. Bir kere de kapıya giderek çöplerinizi ayrıştırın demekle olmayacağını biliyoruz. Bu konuda sabırlı olmak gerekiyor. Uzun vadede plan ve programlamaya dayalı çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki nisan mayıs ayıyla beraber kentin diğer bölgelerinde de aynı çalışmayı yapacağız ve bu verimliliği artırmayı hedefleyeceğiz" dedi.

Kaynak: