Atlı Okçuluk Türkiye şampiyonası Cuma günü başlayacak

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın Cuma günü Bünyan'da başlayacağını söyledi.
Atlı Okçuluk Türkiye şampiyonası Cuma günü başlayacak

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın Cuma günü Bünyan'da başlayacağını söyledi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapmak için Gazeteciler Cemiyeti lokalinde basın mensuplarına demeç veren Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, öncelikle 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe Kalkışması'nda şehit olanlara baş sağlığı ailelerine de sabır diledi.

Göreve geldikleri günden bu yana, Bünyan'ın marka değerini yükseltmek adına çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Şinasi Gülcüoğlu, Cuma günü saat 18.00'da başlayacak olan Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacaklarını ifade etti. Başkan Şinasi Gülcüoğlu, "Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası İslam ve Türk tarihinde derin izler bırakan geleneğin yaşatılması için önem verdiğimiz etkinliklerden bir organizasyon. 29 Temmuz Cuma günü yani yarın Bünyan'da saat 18.00'da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan ve hafta sonuna kadar devam edecek etkinliklerle yurt dışından ve ülkemizin farklı illerinden misafirleri ilçemizde ağırlayacağız." dedi.

"Başkan Gülcüoğlu, 50 sporcunun katılacağı müsabakaya dair şu bilgileri verdi:

30 Temmuz Cumartesi Saat: 09.00'da başlayacak Final Müsabakasına Türkiye genelinde 50 Atlı Okçu Sporcu katılacak. Sporcular Gençler ve yetişkinler olarak 2 grup ve 2 ayrı kategoride yarışacak. Aynı gün akşam ise "Biz Hep Buradayız" Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyunu ve İrfan Gürdal konseri olacaktır. 31 Temmuz Pazar günü saat 10.00 da ise atlı cirit, Manas Destanı gösterisi, atlı akrobasi, Gökbörü oyunu, atlı savaş sanatları gibi etkinlikler sahnelenecek ve ödül töreni olacaktır. Bu etkinlikler için Kırgızistan'dan 15 kişilik özel bir ekip gelecek."

Peygamber mahareti

İslam ve Osmanlı kültüründe de önemli bir yere sahip olan atlı okçuluk sporunun, bugün geldiği noktada dünya sporu haline geldiğini kaydeden Başkan Şinasi Gülcüoğlu, "Okçuluk; Peygamber efendimiz(aleyhissalatu vesselam)'e göre, daha çocukken öğrenilip ölünceye kadar kaybedilmemesi gereken bir maharettir. Boş kaldıkça can sıkıntısı arız oldukça, biraz eğlenme ihtiyacı duyuldukça en meşru vakit değerlendirme vasıtasıdır. Türk İslam kültür mirası olan ve Osmanlı döneminde en nitelikli halini bulmuş bir savaş sanatı olan Atlı Okçuluk bugün bir dünya sporu olmuştur. Bize düşen ise bu ecdat sporu ve atalarımızın bize yadigarı Atlı okçuluğu gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmaktır. Bu çerçevede Bünyan Belediyesi olarak bu denli büyük bir organizasyonu hayata geçirecek olmanın mutluluğu içindeyiz." diye konuştu.

Başkan Şinasi Gülcüoğlu, bundan sonraki süreçte de, bu ve benzeri faaliyetlerle ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı ve tüm Kayserilileri, hafta sonu Bünyan'a davet etti.

Kaynak: