ATO'dan Emniyet'e 211 otomobil

Ankara Ticaret Odası (ATO), Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi bombaların hedefi olan ve büyük tahribata uğrayan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 211 adet otomobil hibe etti.
ATO'dan Emniyet'e 211 otomobil

ATO’nun hibe ettiği otomobiller Eski Hipodrom’da düzenlenen törenle Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.
 
-GÜRGÜR: “YİĞİT DİRENİŞE MÜTEVAZI BİR ARMAĞAN”-
 
ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi milli direniş hakkını kullandığını belirterek, “Milli direniş neticesinde bu alçakça saldırı o gece püskürtüldü. O gece kahramanlık destanları yazıldı ve dünya demokrasi tarihine örnek bir tavır sergilendi” dedi.
 
15 Temmuz gecesinin en büyük kahramanlıklarından birinin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde cereyan ettiğini hatırlatan Gürgür, Ankara polisinin alçakça saldırı karşısında sabaha kadar mücadele verdiğini söyledi. Darbe girişiminin yol açtığı tahribatın bir an önce onarılması gerektiğini vurgulayan Gürgür, İstanbul Yenikapı mitinginde sergilenen ruhun restorasyon sürecinde de devam etmesi gerektiğine işaret etti. Türkiye’nin bölgedeki varlığına tahammül edemeyen dış ve iç güçlerin fitnelerini sürdürdüklerini kaydedenGürgür, “Milletimizin azmi, gücü bu saldırıların üstesinden gelecektir” diye konuştu. Gürgür, ATO tarafından hibe edilen 211 otomobilin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 15 Temmuz gecesi sergilediği yiğit direnişe mütevazı bir armağan anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.   
 
-BEZCİ: “DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKMAK NAMUS MESELESİDİR”-
 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise konuşmasında, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin canını ve bedenini ortaya koyarak darbe girişimini akamete uğrattığını söyledi. O gece saldırıya uğrayan yerlerin başında Gölbaşı Emniyet Özel Harekât Merkezi ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün geldiğini hatırlatanBezci, “Ertesi sabah erkenden Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek incelemelerde bulundum. Gördüğüm manzara gerçekten yürek yakıcıydı” dedi. Bezci, 18 Temmuz Pazartesi günü “darbe girişimi” gündemiyle olağanüstü toplanan ATO Meclisi’nin oybirliğiyle Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon TL, şehit ailelerine yardım amacıyla da 2 milyon TL kaynak ayırdığını hatırlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi için ATO olarak 211 otomobil hibe ettiklerini belirten Bezci, “Devletimizin güvenlik güçlerinin kesintisiz bir şekilde faaliyetini sürdürmesine bir nebze olsun katkıda bulunmak bizim için onurdur. Devletimize sahip çıkmak, maddi ve manevi olarak yanında yer almak bizim için onur, haysiyet hatta namus meselesidir” diye konuştu. Bezci, şunları söyledi:
 
“Türk devleti çok güçlü, Türk milleti çok onurlu bir millettir. Devletimiz güçlü bir devlet olduğunu, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın basiretli yönetimi ile göstermiştir. Egemenliğin ve iktidarın tek kaynağının milletin iradesi olduğunu millet o gece bütün dünyaya gösterdi.  Canlarını hiçe sayıp tankların altına yatarken söylediği tek şey vardı o da hâkimiyet milletindir! Hiçbir ama hiçbir kuvvet aziz milletin iradesine gem vuramaz.”
 
Türkiye’de demokrasinin yaşamasına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür eden Bezci, “Şimdi bizlere düşen görev bu ülkeyi ekonomik olarak mamur etmek, işsizlikle mücadele etmek ve ülkemizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmaktır” diye konuştu.  
 
-VALİLİK’TEN ATO’YA TEŞEKKÜR-         
 
Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ da konuşmasında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün, darbe girişiminin akamete uğratılmasında büyük rol oynadığını vurguladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği destekten dolayı Ankara Ticaret Odası’na teşekkür eden Karadağ“Ankara Ticaret Odamız maddi kayıpları bir nebze giderebilmek ve değerli mensuplarımızın hizmetlerini daha rahat bir şekilde ifa etmeleri için bu anlamlı jestte bulundu. ATO’nun her derecedeki mensuplarına bu anlamlı katkılarından dolayı Ankara Valiliği olarak şükranlarımızı ifade ediyoruz” dedi.
 
-“ATO’NUN DESTEĞİ BİZE BÜYÜK GÜÇ VERDİ” 
 
Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ise 15 Temmuz gecesi emsali görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kalındığını ancak Türk milletinin “Hâkimiyet milletindir” sözünün sandıkta oy vermekten ibaret olmadığını tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi. “Kahramanlık ve başarı Türk milletindir” diyen Karaaslan, emniyet mensuplarının mücadele yeminine sadakatini sonuna kadar devam ettireceğini vurguladı.Karaaslan, “Ankara Ticaret Odası bize büyük güç veren bir destekte bulundu. Araçların maddi değerinden daha önemli olan milletimizin bize olan duygularının bir ifadesi olarak bizim yanımızda yer almalarıdır. Bu destek bizim hizmetlerimize önemli bir güç desteği olarak yansıyacak. Bundan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün üzerine düşen görevleri daha iyi, daha layıkıyla yapacağı konusunda sizlere söz veriyorum. ATO’nun çok kıymetli üyelerine bu fedakârlıklarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Törene, ATO Yönetim Kurulu, meclis ve komite üyeleri, Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkileri katıldı.