ATV ile çamurda zorlu mücadele

Şile'de çamur içinde gerçekleşene ATV yarışları renkli görüntülere sahne oldu .Tamamen çamura saplanan ATV'lerle parkuru tamamlamaya çalışan sürücüler...
ATV ile çamurda zorlu mücadele

Şile'de çamur içinde gerçekleşene ATV yarışları renkli görüntülere sahne oldu .Tamamen çamura saplanan ATV'lerle parkuru tamamlamaya çalışan sürücüler zor anlar yaşarken, sürücülerin yardımına görevliler koştu.

Şile Yeşilvadide düzenlenen ATV yarışları renkli görüntülere sahne oldu. "4X4 Dünyası ATV Challenge" ismiyle düzenlenen etkinlikte çok sayıda ATV sever kıyasıya mücadele etti. Zorlu parkurların yer aldığı yarışta sporcular gösterdikleri performansla izleyenlerin beğenisini topladı. Derin cukurların, zorlu engellerin yer aldığı parkurda çamura batan, engelleri bir bir aşan yarışçıların sergiledikleri amansız mücadeleler izleyenleri heyecanlandırdı. Bazı yarışçılar çamura saplanarak mahsur kaldı. Mahsur kalan yarışçıları görevliler kurtardı.

Organizasyon hakkında bilgi veren Mehmet Eren "Uzun zamandır Şile yeşilvadi atv yarışı yapılmıyordu. Beş yıl sonra çok farklı bir formatta bir yarışa imza attık. Atv challenge 30 yarışçısı Start alıyor. Dün sıralama turları yapıldı. Buna göre en iyi yarışçılar bugün ikilik kalkışlarla yarışmaya başladılar. Toplam 3 tane yarış yaptılar. Bu yarış bittikten sonra birde çamur çukurumuz var" dedi.

Profesyonel yarışçıların dışında atv tutkunlarınında keyifle vakit geçirebileceği aktivitelerin olduğunu belirten Eren "Çamur çukurunada ATVsi olan herhangi biri dilediği gibi katılabiliyor. Orada da iki araç çamura atlayarak orada yarışıyor. Herkes birbirini eleyecek. En son herkesi eleyen araçta bizim için birinci araç olarak kupasını alacak" Yapılan festivali ısınma turu olarak adlandıran Eren " Bu festival bizim için ısınma turu. Çünkü 14-16 Haziran tarihinde bu güne kadar Türkiye'de yapılmış en büyük off road festivalini yapıyoruz Bolu Mudurnu'da. Herkesi oraya bekleriz." İfadelerini kullandı.

Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini organizasyona katılan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı verdi. Ödül töreninin ardından Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve tüm sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA