AÜ Rektörü Ünal, ATSO’yu ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.
AÜ Rektörü Ünal, ATSO’yu ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya ve beraberindeki heyet ile birlikte, ATSO'yu ziyaret etti. Rektör Ünal ve yardımcılarını, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı Süleyman Özer, Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan konuk etti.

Yeni dönemde Akdeniz Üniversitesi ile Antalya iş dünyasını kaynaştırmak istediklerini belirten Rektör Mustafa Ünal, "Geçmişte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile bir takım çalışmalar yapıldı ancak bunları daha da ileri taşımamız gerekiyor. Başta ATSO olmak üzere iş dünyası ile belediyelerle, Sivil Toplum Örgütleri ile daha yakın çalışmak, ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. İş dünyasından gelecek her türlü projeye açığız" ifadesini kullandı.

Yapacak çok iş var

ATSO Başkanı Davut Çetin de, Rektör Ünal ve rektör yardımcılarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Akdeniz Üniversitesi'nin Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu belirten Başkan Çetin, "Antalya iş dünyası ve üniversitemizin ortak yapacağı çok iş var" dedi.

Akdeniz Üniversitesi ile son olarak lojistik sektörüne yönelik eğitim gören öğrencilerin ATSO üyesi firmalarda staj yapmasına olanak sağlayan işbirliği protokolü imzaladıklarını, ayrıca Mesleki Eğitim programlarında üniversite hocaları ile mesai içerisinde olduklarını belirten Başkan Davut Çetin, "Önümüzdeki dönemde daha yoğun işbirliği içinde olalım" diye konuştu.

Mesleki eğitim yeniden ele alınmalı

Türkiye'de özellikle mesleki eğitim ve öğrencilerin istihdamında sıkıntı bulunduğunu belirten Başkan Davut Çetin, gençlerin iş beğenmediğini söyledi. Başkan Çetin, "Antalya'da sanayide hemen her dükkanın kapısında tornacı ve kaynakçı aranıyor ilanlarına rastlarsınız. Meslek lisesini bitiren gençler bile sanayide çalışmak istemiyor. Üç bin lira maaşa eleman bulamıyoruz. Bugün kalifiye bir tornacı, sıradan bir mühendisten daha çok kazanıyor ama maalesef bu işler beğenilmiyor. Öte yandan üniversite mezunları da boş geziyor. Bu eğitim sistemi ile kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayamıyoruz. Bizim eğitim sistemimizi yeniden ele almamız gerekiyor. Belki de önce aileleri eğitmemiz gerekiyor."

İngilizce Sigortacılık Bölümü talebi

ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer de, geçtiğimiz yıllarda ATSO-Üniversite işbirliğiyle Sosyal Bilimler MYO bünyesinde Sigortacılık Bölümü açıldığını, ancak daha sonra bölümün YÖK kararı ile "Bankacılık" ile birleştirildiğini söyledi. Özer, Akdeniz Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 4 yıllık, İngilizce eğitim veren bir Sigortacılık Bölümü açılmasının sektöre büyük katkı yapacağını kaydetti.

AÜ Rektörü Ünal, ATSO’yu ziyaret etti

Kaynak: