Av Tüfekleri görücüye çıktı

Beyşehir, Huğlu ve Üzümlü de bulunan Yivsiz Av Tüfeği Üreticileri, birbirinden değerli Av tüfeklerini ' Türkiye Av Tüfekleri Formu' (TATFO) tarafından Antalya'da düzenlenen fuarda sergiledi
Av Tüfekleri görücüye çıktı

Antalya geçtiğimiz hafta sonu Beyşehir ve yöresinde imal edilen Tüfeklerinin sergilendiği TATFO Yivsiz Av Tüfeği Fuarı'na ev sahipliği yaptı. Huğlu Sanayici ve İşadamları Derneği (HUSİAD) ve Beyşehir Silah Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BEYSİSAD) tarafından organize edilen fuara katılan Beyşehir, Huğlu ve Üzümlü'de imalat yapan 23 firma, birbirinden değerli yüzlerce ürününü Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda bayi temsilcisinin beğenisine sunuldu. Antalya Kundu Kremlin Palace Otel'de gerçekleştirilen fuara Türkiye'nin dört bir yanından bayilerin yanı sıra 'Dağ 2' filmi oyuncularından Ahmet Pınar ve ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’da katıldı. İki gün süreyle sergilenen klasik ve taktiksel yivsiz askeri görünümlü av tüfekleri ziyaretçi ve turistler tarafından da ilgiyle incelendi.

av-tufegi-haberi-(2).jpg

BEYŞEHİRİN AV TÜFEKLERİ 150 ÜLKEDE

Fuarın açılışında konuşan Huğlu Sanayici ve İşadamları Derneği(HUSİAD) Başkanı İrfan Usta, fuara katılan tüm üretici ve bayilere teşekkür ederken, “Av tüfeği üretiminin merkezi olan Beyşehir, Huğlu ve Üzümlü'de yivsiz silah üretimi yapan firmalarımız üretiminin yüzde 80'ni 150 ülkeye ihraç ediyor. Gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde tanınan markalar üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Son yıllarda savunma sanayiye yönelik çalışmalar yapma gayreti içindeyiz. Bu yöndeki projelerde aktif olarak çalışmalar yapıyoruz. Ancak Savunma Sanayisinde hak ettiğimiz yeri almamız için devletimizin desteklerine ihtiyacımız olacak.  elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Huğlu da 20 civarında av tüfeği üreten firmamız var. Av Tüfeği üretiminde Türkiye Dünya da 2. Sırada yer alıyor. Türkiye'de ise av tüfeği üretiminin yüzde70'ni, bu sektörden geçimini sağlayan 100 binin üzerindeki istihdamın ise yüzde 80'nini Beyşehir gerçekleştiriyor.  Bu sektörde huğlu olarak gerçekten çok büyük kapasitemiz ve hacmimiz var" dedi.

130 FİRMA AV TÜFEĞİ ÜRETİYOR

Fuara katılan Beyşehir Silah Sanayicileri ve İş Adamları  Derneği (BEYSİSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Onarır ise konuşmasında,“Konya, Beyşehir, Huğlu ve Üzümlü'de yaklaşık 130 firma 3 bin çalışanı ile sektördeki yerine korumak için büyük bir gayret ile çalışıyor. Türkiye genelinde de 5 bine yakın av bayisinin vitrinlerinde bizim yöremizin ürünlerinin yer alması hem Konya hem Beyşehir için ayrı bir gurur kaynağıdır. Dünya'da  550 Milyon Dolarlık bir kapasiteye sahip olan sektörde Türkiye'nin payı ise 120 Milyon Dolar. Bu payın yüzde 70'lik başarısı ise Konya, Beyşehir, Huğlu ve Üzümlüde bu işe gönül veren firmalarındır" diyerek çalışmalarını değerlendirdi.

HUĞLU DÜNYA MARKASI OLDU

Fuara oldukça geniş bir stant ile katılan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık ise, Türkiye ve Dünya'nın her tarafından bilinen Huğlu isminin bir dünya markası olduğunu söyledi. Tanık, " Yıllık 6 milyon dolar ihracatımız var. Üretici firmalar adına diğer arkadaşlarımız bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yaptı. Benim üzerimde durmak istediğim konu Kooperatif olarak yaşadığımız sorunlar. Bunların başında kaçak üretim gelmektedir. KDV ve vergi oranlarının ağırlı, mermi ve tüfeklerimizin nakliyesinde yaşanan sorunlar, Av Tüfekleri'nin ruhsatlarının alınmasında yaşanan zorluklar bizim önemli sorunlarımız arasında yer alıyor. Devletimiz sektörümüzün rahatlaması için tüm sorunları çözüme kavuşturmalı. Bize gereken destek verildiği zaman biz bölge olarak Savunma Sanayimizin en önemli noktalarında görev almaktan mutlu oluruz" diye konuştu.

av-tufegi-haberi-(3).jpg

HUSAN ÜRÜNLERİ TÜRKİYEDE İLK

Fuara katılan ve 2011 yılından bu yana Türkiye'nin ilk 'Taktikal Yivsiz Askeri Görünümlü Av Tüfeği' üretimini gerçekleştirin HUSAN ARMS Yönetim Kurulu Başkanı Erol Uğur ise fuarın amacına ulaştığına dikkat çekti. Uğur, "HUSAN 1988 yılından bu yana sektörde hizmet vermekte. 2012 yılında silahların AR-GE çalışmalarını tamamladık. 2016 yılı sonunda ise ABD, İngiltere ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu ülkelere de 10 binin üzerinde Yivsiz Av Tüfeği ihracatı gerçekleştirdik. Aynı zamanda Husan olarak 2016 da Amerika'da en iyi beğenilen ürün ödülünü aldık. Bunun yanı sıra ülkemizde ilk bakanlık kontrollü 10 yıl garantili tüfek Husan’dır. Türkiye genelinde yüz bin kişinin üzerindeki istihdamın yüzde 70 ile 80 oranını Beyşehir bölgesi karşılıyor. Bu Beyşehir için önemli bir rakam" diyerek fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

KAÇAK ÜRETİM SEKTÖRÜ ÜZÜYOR

Kırıcı Silah İmalat Müdürü Alparslan Kırıcı da yaptığı açıklamada, "10 yıldır Av Tüfeği imalatı sektöründeyiz. Dış piyasa ağırlıklı çalışıyoruz. Sektörün iş piyasasının canlanması için devletimizden gereken desteği bekliyoruz. Yaşadığımız en önemli sorun kaçak av tüfeği üretimi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay hem bizleri hem sektörü üzdü. Bizim sektör olarak isteğimiz kaçak Av Tüfeği üreticileri ile bizim gibi yasal çerçevede alınlarının teri ve el emekleri ile üretim yapan firmaların karıştırılmamasıdır. Yapılan bir yanlışta bizlerde zarar görmekteyiz. Bunun için devletimizden kaçak üretim yapanlara karşı daha etkili bir cezai işlem uygulamasıdır. Ancak bu şekilde sektörümüz zan altından kurtulur" diye konuştu.

Fuara katılan bayiler ve davetliler son olarak objektiflerin karşısına geçerken böylesine anlamlı bir fuarı düzenleyenlere teşekkür etti.