Kasım Göçer

Kasım Göçer

Avrupa Ligi’nden ümidi kestim

Avrupa Ligi’nden ümidi kestim

     Atiker Konyaspor'un grupta iddialı hale gelebilmek için kazanması gereken maça Salzburg çok daha iyi başladı. İlk beş dakikada çok seri üç atak geliştirdi. Bunlardan üçüncüsü gol oldu.

     Golden sonra Salzburg Atiker Konyaspor'u geride karşılamaya başladı. Etkili ve hızlı çıkışlarına karşılık Salzburg savunmasının fazla gömülü oynaması Atiker Konyaspor'un ilk yarıda daha baskılı görünmesini sağladı.

    Salzburg’un oyunu gerektiğinden fazla geride kabul etmesi maçın ilk yarısında Atiker Konyaspor'a zaman zaman şut imkanı tanıdı. Ancak şut kalitesi kötü olunca Atiker Konyaspor devreye mağlup gitti.

    İkinci yarı Salzburg’un hocası gerekli uyarıları yapmış ki savunmayı daha önde kurmaya ve önde basmaya başladılar. İkinci yarı başında Eze ile bir pozisyon bulsa da Atiker Konyaspor rakip kaleye yaklaşmakta zorlanmaya başladı. İlk yarıda bulduğu şut şanslarını da bulamadı.

     Reşit Akçay, 60’ta Eze'yi çıkartıp Milosevic'i oyuna aldı. Milosevic santrafor mevkiine geçti. Sahasında 1-0 geride olan takımın daha çok risk alması gerek. Eze kötü gününde de olsa elindeki tek merkez santrafor oyuncusunu oyunda tutacaksın.  Jonsson - Musa değişikliği bence daha doğru olurdu. M.R.Akçay'ın  Jonsson'un yerine Ali Çamdalı'nı  Fofana’nın yerine Ezekiel'i alması sonuca etki  edecek değişiklikler değildi.  M.Reşit Akçay değiştirmek için oyuncu değişikliği yaptı, oyunun gidişatına etki edecek bir hamle yapamadı.

      İkinci yediğimiz golde Serkan hatalı olsa da ikinci yarı zaten takım ışık vermiyordu.

    Oyuncuların piyasa değerlerine bakıldığında Atiker Konyaspor ile Salzburg kağıt üstünde denk takımlar gibi görünse de şunu kabul edelim ki sahada takım oyununu daha iyi oynayan, daha isabetli ve hızlı pas yapan taraf misafir takımdı. Galibiyeti de hak etti.

     Avrupa Ligi’nden ümidi kestim. Kayseri maçını Atiker Konyaspor kaybetmemek zorunda. Yoksa yönetim seyircisiz oynamayı yeğler hale gelir.

    

    

     

    

     

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR