Avrupa Oyunları önceliği oldu

Avrupa Oyunları önceliği oldu

Milli badmintoncu Neslihan Yiğit, Avrupa Oyunları'ndan güzel sonuçlarla dönebilmek için yüksek tempoda hazırlık yaptıklarını söyledi.

Azerbaycan'da 12-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 1. Bakü Avrupa Oyunları'na katılacak Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini anlattı.

Yiğit, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na yönelik kota yılı olması nedeniyle de özellikle uluslararası turnuvalara katılıp, puan toplamaya çalıştıklarını belirterek, "Çalışmalarımız güzel gidiyor ancak yorucu ve yoğun geçiyor. Bu nedenle de okula bile gidemiyorum ancak sınavlara girebiliyorum" dedi.

Oyunların ilk günlerinde badminton müsabakalarının yapılacağını anımsatan Yiğit, "Avrupa Oyunları'nda iyi mücadele ederek, güzel sonuçlarla dönmek istiyorum" ifadesini kullandı.

 

-"Madalya şansım var"

Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini anlatan Yiğit, madalya şansının bulunduğunu söyledi: 

Neslihan Yiğit, oyunlara katılacak rakipleriyle daha önce de karşılaştığını dile getirerek, "İyi bir çalışmayla oraya gidersem, finali görürüm. Final olmasa bile ilk üç içinde yer alacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Çift antrenmanla oyunlara hazırlandığını ve günde 6 saat çalıştığını belirten Yiğit, "Oyunlarda çekindiğim tek rakibim İspanyol Carolina Marin Martin. İspanyol rakibimle en azından ilk turlarda karşılaşmak istemiyorum" değerlendirmesini yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde spor yaşamını sürdüren Neslihan Yiğit, üst düzey kamp programı uygulandığını anlattı. Yiğit, oyunlarda madalya kazanarak, Türk halkını sevindirmek istediğini söyledi.