'Avrupa, Türkiye'nin ayakta kalmasının şaşkınlığını yaşıyor'

Avrupa Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Bozçelik, "Avrupalılar hala şaşkınlar ve 'Türkler nasıl ayakta kaldılar' diyorlar" dedi.
'Avrupa, Türkiye'nin ayakta kalmasının şaşkınlığını yaşıyor'

Avrupa Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Batı'nın Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirerek, "Avrupalılar hala şaşkınlar ve 'Türkler nasıl ayakta kaldılar' diyorlar. Biz onlardan çok farklıyız. Kendi içimizde kavga ederiz ama söz konusu vatan olunca bütün dünya bir araya gelse bizi yıkamazlar." dedi.

Bozçelik, darbe girişimi sonrasında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Batı'nın iki yüzlü tutumu hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü aktaran Bozçelik, FETÖ'nün darbe girişiminde tek başına hareket edemeyeceğini, muhakkak yurt dışı bağlantıları olduğunu söyledi.

Bozçelik, Batı'nın bu tür olaylardaki tavrının malum olduğunu belirterek, bu derece bir tutum geliştireceklerini kimsenin beklemediğini kaydetti.

Türkiye'nin son yıllarda ciddi manada güçlendiğine dikkati çeken Bozçelik, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye önemli mesafeler katetti. Türkiye'nin bu gelişmişliği, Avrupa'nın kabullenemeyeceği bir seviyeye geldi. Türkiye'nin kendi başına hareket etmesini ve dünyanın sayılı güçlerinden biri olmasını Amerika da Avrupa da kabul etmez. Burada 40 yıldır gizlenen bir örgütü bulunca da gizli gizli destek verdiler. Ama Allah'a şükürler olsun. Avrupalılar hala şaşkınlar ve 'Türkler nasıl ayakta kaldılar' diyorlar. Biz onlardan çok farklıyız. Kendi içimizde kavga ederiz ama söz konusu vatan olunca bütün dünya bir araya gelse bizi yıkamazlar." diye konuştu.

"Kimse 'geçmiş olsun'a gelmedi"

Bozçelik, Batılı dostlarından birkaçı hariç kimsenin "geçmiş olsun"a gelmediğini anlatarak, OHAL ilan edildiğinde ise seslerini çıkarmaya başladıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün parti liderlerini bir araya getirmesinin Avrupa'da şok etkisi yarattığına dikkati çeken Bozçelik, şöyle devam etti:

"Avrupalıların beklediği negatif etkilerin hepsi olumluya döndü. Türkiye ekonomisi de çok iyi durumda. Aradan geçen zamana rağmen hala bekliyorlar. Türkiye zarar gördükten sonra 'geçmiş olsun' demeyi tercih ediyorlar. İyi niyetli değiller. Cumhurbaşkanımızın Köln'deki mitinge bağlanmasına izin vermediler. Bu kadar hızlı bir karar Almanya tarihinde görülmemiştir. Böyle bir şey yok. Burada iyi niyet arayabilir miyiz? Gerçek yüzlerini açığa vurdular. Birçok yerden otobüslerin kalkmasına izin vermediler. İtidalli davranış ve tutum nedeniyle miting sonrasında küçük bir yazıyla da olsa teşekkürlerini ilettiler."