Avrupa’da "Buyurun, Ben Müslümanım" etkinliği yapıldı

İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatı tarafından Avrupa’nın bazı ülkelerinde Müslümanlara yönelik ön yargıları yıkmak için bugün düzenlenen “Buyurun, Ben Müslümanım” etkinliği Almanya’da da gerçekleştirildi.
Avrupa’da "Buyurun, Ben Müslümanım" etkinliği yapıldı

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı tarafından Avrupa’nın bazı ülkelerinde Müslümanlara yönelik ön yargıları yıkmak için bugün düzenlenen “Buyurun, Ben Müslümanım” etkinliği Almanya’da da gerçekleştirildi.

Berlin’de Alexander Platz, Potsdamer Platz ve Breitscheidplatz adlı halkın yoğun olduğu meydanlarda Müslüman gençler yoldan geçenlere gül dağıttı, İslam hakkında bilgilerin yer aldığı broşürler verdi ve halkla sohbet etti. 

IGMG Berlin Bölgesi Tanıtma Başkanı Tahir Sözen, bu etkinliğin Avrupa’nın değişik ülkelerinde düzenlendiğini belirterek,  faaliyetin gençler tarafından organize edildiğini söyledi.

Müslümanlara yönelik önyargıları yıkmak için küçük bir katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Sözen, "İnsan tanımadığının düşmanıdır. Birbirimizi tanıyalım diye bunu yapıyoruz. Müslümanlara karşı düşmanlık daha çok Müslümanları tanımayanların yaşadığı bölgelerden geliyor" dedi.

Gençlerin burada gül ve İslamiyet’i anlatan broşürler dağıttığına dikkati çeken Sözen, insanlara Müslümanları tanımak için camilere davet ettiklerini kaydetti.

IGMG tarafından yapılan açıklamada da "Buyrun, Ben Müslüman’ım" etkinliğinin Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, Danimarka gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde kamuya açık alanlarda, alışveriş caddelerinde, çarşılarda ve şehir merkezlerinde düzenlendiği ifade edildi.

Karşılıklı anlayışı ve empatiyi teşvik etmenin en doğal ve en iyi yolunun kişilerle bireysel iletişime geçmek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu etkinlikle Müslümanlar ve gayrimüslimler arasında karşılıklı iletişimin ve gönül köprülerinin kurulması ve böylelikle insanların birbirine yakınlaşması ve birbirlerini tanımasının hedeflendiği kaydedildi.