Kasım Göçer

Kasım Göçer

Avrupa’da siftah

Avrupa’da siftah

     Atiker Konyaspor - Vitoria Giumaraes maçının kapalı gişe oynanmasını bekliyordum. Taraftar bu sezon ilk kez takımıyla buluşuyor olmasına rağmen hem sayı olarak hem coşku olarak eksikti.

     Bu önemli bir sorun. Yönetim tribünlere coşkuyu geri getirmek için gerekli çalışmayı yapmalı ve şehir motive edilmeli.

     Sahadaki Atiker Konyaspor'u ise genel olarak beğendim. Paldır küldür saldırmayı bırakıp topun arkasına iyi geçen ve set oyununu iyi oynayan bir takım izledik.

     15 yeni transfer hocanın da kafasını karıştırdığı için Mustafa Reşit Akçay ideal onbirini belirlemekte bugüne kadar zorluk yaşadı. Bu maça Akhisar maçının ikinci yarısındaki onbiri tek farkla (Moke'nin yerine Filipovic) sahaya sürdü.

     Sanırım Hoca’nın kafasında ideal onbir şekillenmeye başlamış. Moke'nin yerine Filipoviç yerinde bir tercih oldu. Bir tek Ömer Ali'nin sol bek oynaması enteresan görünse de hoca belki mecburiyetten belki de hücumcu beklerle oynamayı düşündüğü için böyle bir tercihte bulunmuş olabilir. Ömer Ali  mevkisini fazla yadırgamadığına göre bir sorun görünmüyor.

      Taşlar doğru dizilip, taktik anlayış iyi olunca daha ilk dakikadan itibaren takım maçı kazanacağının sinyallerini verdi. Milosevic'in direkten dönen topu golün habercisi gibiydi.

       İlk golde Ömer Ali'nin taç atışını Eze iyi indirdi. Musa da fırsatçılığını konuşturarak golü attı. 

      İkinci yarının hemen başında gelen ikinci golde hem Skubic'in ortası hem Miloseviç'in kafa vuruşu çok güzeldi.

      Oyun iyi giderken Heldon  Ramos'un şahsi becerisi ile Hurtado'ya attırdığı golle fark bire indi. Yakaladığı kontrataklarda Konyaspor farkı artıramayınca son dakikalar biraz stresli geçti.

     Geçen yıl Avrupa liginde Atiker Konyaspor galibiyet alamamıştı. Bu seneki grup geçen yıla göre daha kolay. Marsilya kadro kalitesinden beklenmeyecek derecede  çok kötü. Salzburg ve Vitoria  Giumaraes Atiker Konyaspor'un yenemeyeceği takımlar değil. Vitoria Giumaraes karşısında aldığı galibiyetle Atiker Konyaspor Avrupa liginde  siftah yaparak iddiasını da ortaya koymuş oldu.

      Son olarak saha zeminine dikkat çekmek istiyorum. Daha kış gelmeden çimde bozulmalar var. Saha zemininin bakımı için gerekli tedbirleri alınmalı. Yoksa çok can sıkar.

   

     

     

    

       

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR