Avrupa'nın en büyüğü Galatasaray

Basketbolda Kadınlar Avrupa Ligi'nde iki Türk takımını karşı karşıya getiren final maçında gülen Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılılar Ekaterinburg'daki finalde ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi yenerek zafere uzandı.
Avrupa'nın en büyüğü Galatasaray

İlk çeyreği 26-7 önde kapatan Galatasaray üstünlüğünü maç boyunca korudu. Fenerbahçe bir ara farkı ikiye (55-53) indirse de Galatasaray salondan galip ayrıldı.

Sarı-Kırmızılılar bu sezon rakiplerine Avrupa'daki ilk yenilgilerini aldırmış oldu.

Galatasaray'dan muhteşem başlangıç

DIVS Sports Hall Salonu'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılı takım rakibi karşısında oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Galatasaray Odebank, iyi savunma yapıp hücumda da etkili olunca farkı 19 sayıya çıkardı ve ilk çeyreği 26-7 önde tamamladı.

İkinci periyoda biraz daha toparlanan sarı-lacivertli takım, bölümün başlarında Pontexter ve Bibrzycka ile bulduğu sayılarla farkı eritmeye başladı. İkinci çeyreğin bitimine 5 dakika 30 saniye kala Fenerbahçe, bulduğu üçlüklerle durumu 17-30'a getirince sarı-kırmızılı takım mola aldı. Çekişmeli geçen mücadelede Galatasaray Odebank, soyunma odasına 42-29 önde girdi.

Fark kapandı ama...

Üçüncü çeyrekte savunmada toparlanan ve özellikle Bibrzycka'nın etkili oyunu ile farkı azaltan sarı-lacivertli takım, Esmeral ve Angel'in üst üste üçlükleriyle farkı 7 sayıya indirdi. (44-51) Ancak sarı-kırmızılı takım son çeyreğe 53-44'lük üstünlükle girdi.

Dördüncü çeyrekte büyük çekişme yaşandı. Fenerbahçe Esmeral'in bulduğu sayılarla bitime 4 dakika 50 saniye kala farkı ikiye indirdi. Ancak Galatasaray Odebank Şebnem'in üçlüğüyle rahat bir nefes aldı ve rakibinin eşitliği yakalamasına izin vermedi. Sarı-Kırmızılılar, nefesleri kesen mücadeleyi 69-58 kazanarak ilk kez final oynadığı Avrupa Ligi'nde kupayı müzesine götürdü.

Salon: DIVS

Hakemler: Jasmina Juras (Sırbistan), Alessandro Martolini (İtalya), Anne Panther (Almanya)

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı 2, Pondexter 18, McCoughtry 12, Verameyenka, Holingsworth 2, Matovic, Bibrzycka 10, Yacoubou 2, Esmeral Tunçluer 10, Nevlin 2

Galatasaray Odeabank: Işıl Alben 9, Zellous 9, Torrens 9, Lyttle 19, Bone 10, Nevriye Yılmaz 4, Bahar Çağlar 3, Esra Şencebe, Şebnem Kimyacıoğlu 6, Yasemen Saylar

1. Periyot: 7-26

Devre: 29-42

3. Periyot: 44-53