Avrupa’nın kralı Gomis!

Galatasaray formasıyla attığı 24golle göz kamaştıran Gomis, İspanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya ve Türkiye’nin aralarında bulunduğu 6 büyük Avrupa ligindeki krallık yarışında, Messi, Salah, Kane ve Cavani gibi yıldızlarla çekişiyor
Avrupa’nın kralı Gomis!

32 yaşında adeta ikinci baharını yaşayan Bafetimbi Gomis, bu sezon Galatasaray formasıyla attığı gollerle, Avrupa devlerine kafa tutuyor... Fransız yıldız ligde 24 kez fileleri havalandırırken, Türkiye’nin de arasında bulunduğu Avrupa’nın 6 büyük ligindeki krallık yarışında zirveye kuruldu. Gomis 24 golle, Barcelona’dan Messi, Liverpool’dan Salah, Tottenham’dan Kane ve PSG’den Cavani ile başı çekiyor. Zirvedeki bu dörtlüyü Immobile, Agüero, Suarez, Lewandowski ve Neymar takip ediyor. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da krallığa oynayan Gomis, bu performansıyla Fransız golcüler arasında da fark yarattı.

MİLLİ TAKIMA DÖNECEK Mİ?
Tecrübeli futbolcunun en yakın takipçisi, 16 golle Lyon’dan Nabil Fekir. Griezmann 15 gol, Lacazette ise 9 golle geriden geliyor. Benzema ve Giroud’nun ise sadece 4’er golü var. Bafetimbi Gomis’in Galatasaray’daki müthiş performansı, ülkesindeki spor medyasının da gözünden kaçmış değil. France Football dergisi, Twitter’daki takipçilerine, “Gomis milli takıma geri dönmeyi hak ediyor mu?” diye sordu. 13 bin 752 oyun kullanıldığı anketten, yüzde 67 ‘Evet’, yüzde 33 ‘Hayır’ cevabı çıktı. Fransa Milli Takımı’nın açıklanan son kadrosunda forvet hattında Griezmann, Lacazette ve Giroud yer alıyordu.