Avustralya’da tema parkta korkunç kaza: 4 ölü

Avustralya'nın en büyük tema parkında meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti.
Avustralya’da tema parkta korkunç kaza: 4 ölü

Avustralya'nın en büyük tema parkında meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti.

Queensland eyaletinin başkenti Brisbane yakınlarındaki Dreamworld Tema Parkı'nda meydana gelen kazada ikisi kadın ikisi erkek 4 kişi hayatını kaybetti. Queensland Ambulans hizmetleri yetkilisi Gavin Fuller parktaki oyuncakların birinde bir arızanın meydana geldiğini, bu arıza sonucu iki kişinin oyuncaktan fırlayarak; diğer ikisinin ise oyuncak içinde sıkışarak can verdiğini söyledi.

Polis müfettişi Tod Reid ise olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Tema Park sahibi Ardent Leisure parkın yaşanan olay nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Tema Park CEO'su Craig Davidson ise kaza sonrası yaptığı açıklamada parkın kapatıldığını ve park yetkililerinin polis soruşturmasına katkıda bulunduklarını söyledi. Şaşkın ve üzgün olduklarını dile getiren Davidson kurbanların yakınlarına başsağlığı diledi.

Yerel haber kaynakları yetkililerin söz konusu oyuncakla ilgili geçmişte de bazı problemler yaşadığını aktardı. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull kazayla ilgili "Dualarımız ve düşüncelerimiz kurbanların yakınlarıyla birlikte. Bugün ülkemiz için çok üzücü bir gün ve inanıyorum ki ilerleyen günlerde kazanın nedeniyle ilgili kapsamlı bir araştırma yapılacaktır" dedi.

Kaynak: