Avusturya'da çirkin Türkiye afişi

Avusturya, Viyana Havaliman'ında Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir afiş astı.
Avusturya'da çirkin Türkiye afişi

Başta PKK ve diğer terör örgütleri olmak üzere Türkiye'nin aleyhine çalışan bütün terörist yapılanmaları destekleyen Avusturya'da FETÖ'nün başarısız darbe kalkışması da siyaset ve medya tarafından büyük destek gördü. Daha önce darbe kalkışmasını protesto eden vatandaşların Türk bayrağı asmasını yasaklayan Avusturya, Viyana Havaliman'ında Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir afiş astı.

15 Temmuz'da FETÖ tarafından yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi Batılı ülkelerde büyük hayal kırıklığına neden oldu. Batı medyasında her gün Türkiye'nin aleyhine yayınlar yapılırken, birçok batılı siyasetçi de Türkiye'ye nefret kusuyor.

Başta PKK ve birçok terör örgütüne destek sağlayan Avusturya'da darbe kalkışmasının ilk gününde beri Türkiye'nin aleyhine yayın yapan ülkeler arasında. Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, darbe kalkışmasından sonra yaptığı açıklamalarda Türkiye'yi suçlayan ifadeler kullanırken, darbe kalkışmasına ve darbecilere ise tek laf etmedi.

Avusturya'nın Wiener Neusttadt şehrinde ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı çıkan Türklerin evlerine ve balkonlarına Türk bayrağı asması yasaklandı. Wiener Neustadt Belediye Başkanı Klaus Schneeberger, Türk sivil toplum örgütleri ve toplu konut yönetimlerine gönderdiği mektubunda, evlere ve balkonlara asılan Türk bayraklarının kaldırılmasını istedi.

Avusturya basını ise darbe kalkışmasının yaşandığı ilk günden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aleyhine yayınlar yapmayı sürdürüyor.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da ise Türkiye'ye olan nefreti gözler önüne seren bir afiş asıldı. Viyana Havalimanı'na "Türkiye tatili ile sadece ERDOĞANI destekliyorsunuz, gitmeyin!" afişini asan Avusturya, Türkiye'ye olan nefretini bir kez daha ortaya koydu.

afis.png
Amerika, Almanya, İngiltere ve Belçika gibi ülkelerin medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile ilgili çirkin suçlamalara yer verilirken, FETÖ'cü cuntacıları öven analizlere yer veriliyor. Batılı ülkelerinin liderleri ise darbe kalkışmasını kınamanın ötesine geçmezken, darbecileri korumaya dönük uyarılarda bulunuyorlar.

Kaynak: