AYDER mazlumların yanında

AYDER (Anadolu İnsani Yardım Derneği), yaptığı çalışmalar ile mazlumların yanında olmaya devam ediyor. AYDER, yakın zaman önce başladığı ‘Kardeş Ailem’ projesi ile dünyanın her yerinde ailelere ulaşmak hedefinde.
AYDER mazlumların yanında

Proje ile Filistin’den Çeçenistan’a, Mısır’dan Doğu Türkistan’a, Moro’dan Arakan’a, Suriye’den Afrika’ya onlarca ülke ve bölgede şehit, gazi, esir murabıt aileler Türk ailelerle kardeş oluyor. AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği Basın Koordinatörü, Kardeş Ailem Proje Sorumlusu Umut Çimen, AYDER’in çalışmaları ve Kardeş Ailem projesi hakkında Yeni Haber’e açıklamalarda bulundu. Kardeş Ailem projesinin yeryüzünün doğusundan batısına, maddi ve manevi yönden zulüm görmüş, hakları gasbedilip mazlum duruma düşmüş, tek suçları Allah’a iman etmek olan kardeşlerimize kardeş elimizi uzatmayı amaçladığını belirten Çimen, “Bu çalışma, bir buçuk milyarlık ailemizin öksüz, yetim ve tutsak bireylerini bir araya getirecek” dedi.

ayder--(2).jpg

200’DEN FAZLA AİLE

Şu anda 200’ün üzerinde ailenin olduğunu ifade eden Çimen, Suriye’de, Mısır’da, Arnavutluk’ta, Filistin’de, Çeçenistan’da aile çalışmalarımız gittikçe büyüdüğünü söyledi. Siyonizm, Avrupa ve Amerika’nın Müslümanlara yönelik baskısında dolayı savaşlarda ekiplerinin yanlarında olduğunu belirten Çimen, “Savaş alanları aynı zamanda açlık alanlarıdır. Yıkımın olduğu ilimsizliğin ve dinsizliğin olduğu alanlardır” dedi.

5 ÇEŞİT AİLEYE BAKILIYOR

Kardeş Ailem projesinde 5 çeşit aileye bakıldığının altını çizen Çimen, “Birincisi, babası savaşta şehit olmuş bakıma muhtaç aileler. Biz onlar namerde muhtaç olmasın diye topladığımız yardımlarla yine köprü görevi üstleniyoruz. İkincisi Gazi ailelerine. Üçüncüsü zindanda esir olan ailelere yardım gönderiyoruz. Suriye’de zalim Esad’ın zindanlarında, Filistin’de İsrail zindanlarında Çeçenistan’da Rus zindanlarında esir olan kişilerin ailelerine bakıyoruz. Dördüncüsü ise cephede mücahit dediğimiz vatan savunması yapan İslam’ı savunan murabıtların ailelerine bakıyoruz. Geride ailesini düşünmesinler diye. Beşincisi ise misyonerlik faaliyetleri olan yerlerde. Biz bunu Burkina Faso ve Arnavutluk’ta gördük. Burada çok büyük derecede misyonerlik faaliyetleri var. Hızlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

MÜSLÜMANLARI ONLARA KAPTIRMAYACAĞIZ

İnsanları Hristiyanlaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Çimen, “Mesela bir tane bile Hristiyan olmamasına rağmen kilise yapıyor. Kiliseye davet edip çeşitli organizasyonlarla bedava hizmetlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Arnavutluk’ta insanlar artık elbiseleriyle gömülüyorlar. Artık Hristiyanlaşmışlar. İşte biz bu Müslümanların Hristiyanlaşmaması için ilimle yani davetçi aileler yetiştirmeye çalışıyoruz. Gönderdiğimiz kişilerin işi sadece İslam’a çağırmak olacak. O kişi orada o işle uğraşırken bizde burada onun ailesine bakacağız. Silah yok ama fikriyat savaşı.  Müslümanlara para karşılığında hac işareti olarak kolye, bileklik, küpe taktırıyorlar. Müslümanları onlara kaptırmamak için savaşacağız” şeklinde konuştu.

ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDAYIZ

Bosna, Filistin, Çeçenistan, Moro, Filipinler ve dünyanın tüm ülkeleriyle Türkiye’yi kardeş yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Çimen, “Türkiye ile mazlum halk arasında bir köprü olmaya çalıştık. Çalışma alanımız savaş bölgeleri. Afet, yardıma muhtaç bölgeler, susuz bölgelerde devam ediyor.  Sürekli eksiklikler tamamlamaya çalışıyoruz. Savaş alanları aynı zamanda açlığın, yıkımın olduğu alanlardır. O yüzden çalışmalarımız oralarda devam ediyor. Yaptığımız çalışmalar ile zalime karşı mazlumun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi. 
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ