AYDER’den Bayır-Bucak’a yardım tırı

AYDER’den Bayır-Bucak’a yardım tırı

AYDER (Anadolu İnsani Yardım Derneği) Suriye’ye olan yardım kampanyalarına devam ediyor. Bugüne kadar gönderdiği yardım tırlarıyla Suriyeli mazlum halkın yanında olan AYDER, bu defa Rusya’nın ağır bombardıman altında tuttuğu BAYIR-BUCAK bölgesindeki Türkmenlere insani yardım tırı ulaştırdı.

Konu hakkında bilgi veren Yön. Kur. Üyesi Selim Öncü şunları söyledi: “10 binlerce şehid veren, milyonlarca kişinin evini yurdunu terk etmek zorunda kaldığı Suriye Direnişi beşinci yılına girdi. Tüm dünyanın gözleri önünde bir neslin, bir ümmetin yok edildiği insanlık dramıyla karşı karşıyayız. Arabıyla, Kürdüyle, Türkmeniyle Suriye yok ediliyor. Verilen bilgilere göre şuan 13 ülke Suriye hava sahasını kullanarak mazlum Suriye halkını katlediyor. Adeta asrımızın Çanakkalesini yaşıyoruz. Geçtiğimiz asır Çanakkale Savaşı yedi düvele karşı mücadele verdiğimiz bir savaştı. Ve şimdi bu durumu Suriye topraklarında görüyoruz. Küfür tek millet olmuş Müslümanların üzerine adeta saldırıyor. Özellikle Bayır-Bucak bölgesinde şu sıralar ciddi çatışmalar var. Hemen sınırımızda Türkmen kardeşlerimiz acı, sefalet ve yokluk içinde. AYDER olarak kurulduğumuz günden bu yana nerde bir mazlum varsa onun yanında olup, zalimin karşısında olmayı hedefleyen bir derneğiz. Bu hedef doğrultusunda çalışma alanımızın yoğunluğunu Suriye’ye çevirdik. Ve bugün Rusya tarafından ağır saldırıya uğrayan BAYIR-BUCAK bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize yardım elimizi uzatıyoruz. Konyalı hayırsever ve kadirşinas halkımızın bize tevdi ettiği insani yardım malzemelerini, hemen yanı başımızda olan Bayır-Bucak’taki Türkmen kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. İçerisinde bakliyat, un ve battaniye ağırlıklı olan 26 tonluk yardım tırımızda ayrıca HALEP bölgesinde ilgilendiğimiz yetimhanelerde kullanılmak üzere gönderdiğimiz ranza ve yataklarımız da var. Böylece toplamda 123. tırımızı Suriye içerisine göndermiş olduk.

Bölgede bulunan kardeşlerimizin bizlere ihtiyacı var. Bu zor günlerinde yanlarında olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek boynumuzun borcudur. Bundan sonra da devam edecek olan yardım kampanyalarına, şimdiye kadar göstermiş oldukları hayırsever tavırları gibi, bundan sonra da Konyalı hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz.” dedi.