Aydın Ticaret Borsası sezonun ilk incirini 125 TL’ye aldı

Türkiye ve dünyanın en kaliteli incirinin yetiştiği Aydın'da sezonun ilk kuru inciri kilosu 125 TL'den Aydın Ticaret Borsası'na teslim edildi.
Aydın Ticaret Borsası sezonun ilk incirini 125 TL’ye aldı

Türkiye ve dünyanın en kaliteli incirinin yetiştiği Aydın'da sezonun ilk kuru inciri kilosu 125 TL'den Aydın Ticaret Borsası'na teslim edildi.

Aydın Ticaret Borsasın da bu yıl hizmete giren Korbey salonunda yapılan satın alma törenine Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Condur, Yönetim kurulu üyeleri Abdülkadir Yıldız, Cengiz Ülgen, Meclis üyelerinden Rıza Uyar ve Ahmet Şenel'in yanı sıra Germencik'ten incir üreticisi Aydın Çoban ve Eğrikavak'tan Sebahattin Metin katıldı.

Kuru incir satışı için Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel, Eğrikavak Mahallesi'den Sebahattin Metin ve İncirliova'dan Aydın Çoban adlı üreticilerle el sıkışarak, yılın ilk kuru incirini kilosunu 125 TL'den satın aldı. Törende üreticilere birer adet çeyrek altın takan Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel, "Bugün borsamızda gerçekleştirmiş olduğumuz incir alımına katılan herkese teşekkür ederim. Bugün ülkemizin ve Aydın ilimizin en önemli ürünü olan incirin ilk satışını gerçekleştiriyoruz. Bu satışın ülkemize, Aydınımıza ve tüccarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ise,"Dünya'da incir dediğimiz zaman Türkiye, Türkiye'de ise incir denilince Aydın akla gelir. Aydın'da üreticilerimiz açısından ayrı bir önemi ve değeri var. Çiftçilikle geçinen halkımız yüze sekseni doksanı incirden bir şekilde faydalanıyor. Aydın'da incir dediğimiz zaman halkın tamamı üretici ve satıcı olarak geçimini temin ediyor. Aydın ticareti açısından incirin önemli bir yeri olduğu gibi Türkiye'nin ticaretinde de önemli bir yer ediniyor. Bu yıl ki sezon herkese hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: