Aydın’da 772 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

Aydın'da devam eden FETÖ /PDY soruşturması kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından çeşitli ünvanlarda 772 personel görevden uzaklaştırıldı.
Aydın’da 772 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

Aydın'da devam eden FETÖ /PDY soruşturması kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından çeşitli ünvanlarda 772 personel görevden uzaklaştırıldı.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde 01 Ağustos 2016 tarihi itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Hâkim ve 12 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 38 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 24 Hâkim ve 11 Savcı olmak üzere 35 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 26 Hakim ve 11 Cumhuriyet Savcısından, 20 Hakim ve 10 Cumhuriyet Savcısı tutuklanmış, 1 Hakim gözaltında tutulmakta olup, 3 Hakim 1 Cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Adliyeye sevk edilen toplam 19 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 12 kişi serbest bırakılmıştır, 1 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 105 kişi görevden uzaklaştırılmış, Adliye'ye sevk edilen 95 kişiden 61'i tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 33'ü adli kontrol şartıyla toplam 34 kişi serbest bırakılmış, 5 kişi halen gözaltında olup 5 kişi ise halen aranmaktadır. İlimiz genelinde 4 Mülki idare amiri olmak üzere diğer Kamu kurum ve kuruluşlarından çeşitli ünvanlarda toplam 667 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Diğer Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda 81 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 99 kişi serbest bırakılmıştır.

Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 25 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda toplam 41 personel gözaltındadır. İlimizde mülki idare amirlerinden 3 kişi olmak üzere toplam 58 kamu görevlisi de tutuklanmışlardır" denildi.

84 kişi aranıyor

Örgütün finans kaynaklarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 343 kişiden 80'i gözaltına alınarak, adli makamlara sevk edilmiş, 64'ü tutuklanmış 87'si adli kontrol şartı olmak üzere toplam 115'i serbest kalmış, 84 kişi halen aranmaktadır. Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesinde; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenip kapatılmasına karar verilen; İlimiz Nazilli İlçesinde 5, Didim İlçesinde 2, Söke İlçesinde 2, Efeler ilçesinde 7 olmak üzere toplam 16 adet okul kapatılmış olup hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Yine,İlimiz Efeler ilçesinde 11, Nazilli ilçesinde 5, Çine ilçesinde 3, Kuşadası İlçesinde 2, Germencik ilçesinde 2, Söke ilçesinde 2, İncirliova ilçesinde 1, Yenipazar ilçesinde 1, Sultanhisar ilçesinde 1 ve Buharkent ilçesinde 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Bozdoğan ilçesindeki 1 dernek ise; 23.06.2016 tarihinde fesih kararı alarak tasfiye olduğu için kapatma işlemi uygulanmamıştır, kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz Efeler ilçesinde 1 adet Vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren FETÖ ile iltisaklı 2 sendika temsilciliği kapatılmıştır. FETÖ ile iltisaklı 2 Yerel Gazete kapatılmıştır. İlimiz Efeler ilçesinde 9, Nazilli'de 5, Söke'de 2, Karacasu'da 2, Koçarlı'da 1, Köşk'te 1, Bozdoğan'da 1, Çine'de 1 Yenipazar'da 1, olmak üzere toplam 23 Özel Öğrenci Yurdu kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: