Aydın’da FETÖ/PDY Örgütüne yönelik çalışmalarda son durum

 Aydın Valiliği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında Aydın'daki son durum hakkında açıklama yaptı.
Aydın’da FETÖ/PDY Örgütüne yönelik çalışmalarda son durum

Valilik tarafından yapılan 17 maddelik açıklamada şu anda 3'ü hakim ve savcı, 7'si emniyet mensubu, 2'si askeri personel olmak üzere toplam 36 kişinin arandığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında 22 hakim 10 cumhuriyet savcısının tutuklandığı belirtilirken, adliyeye sevk edilen toplam 21 askeri personelden 6'sının tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 13 kişinin serbest bırakıldığı, Emniyet Müdürlüğü personelinden ise 169 kişiden, 98'inin ihraç, 45'inin görevinden uzaklaştırma 85'i'nin tutuklandığı belirtildi. Yapılan açıklamada çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 518 personelin görevden uzaklaştırıldığı 1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile ilimiz genelinde 650 personel kamu görevinden çıkarıldığı bildirildi.

Açıklamada; "İlimiz genelinde; 1 Mülki idare amiri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 341 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 418 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 36 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 14 Kamu görevlisi gözaltındadır. İlimiz genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 17 Kamu görevlisi ilimizde işlem görüp başka ile sevk edilmişlerdir. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 4 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 270 Kamu görevlisi tutuklanmıştır" denildi.

"Finansal destek sağlayan 918 hakkında işlem yapıldı"

Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 918 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı belirtilen açıklamada "Bunlardan 210 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup,13 kişi gözaltında olup, 375'i adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 523 şahıs serbest bırakılmış, 163 şahıs ise halen aranmaktadır. 9 kişi ise başka ile sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"Kapatılan okul, dernek ve dershane ve yurtlar"

. Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesinde; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenip kapatılmasına karar verilen okul, dernek ve dershaneler hakkında detaylı bilgilerin verildiği açıklamada "İlimiz Nazilli İlçesi'nde 5, Didim İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, Efeler İlçesi'nde 7 olmak üzere toplam 16 adet okul kapatılmış olup hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Yine, Efeler İlçesi'nde 11, Nazilli İlçesi'nde 5, Çine İlçesi'nde 3, Kuşadası İlçesi'nde 2, Germencik İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, İncirliova İlçesi'nde 1, Yenipazar İlçesi'nde 1, Sultanhisar İlçesi'nde 1 ve Buharkent İlçesi'nde 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 1 adet vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren FETÖ ile iltisaklı 2 sendika temsilciliği kapatılmıştır. 27.07.2016 tarihi itibariyle FETÖ ile iltisaklı 2 Yerel Gazete kapatılmıştır. İlimiz; Efeler İlçesi'nde 9, Nazilli'de 5, Söke'de 2, Karacasu'da 2, Koçarlı'da 1, Köşk'te 1, Bozdoğan'da 1, Çine'de 1 Yenipazar'da 1, olmak üzere toplam 23 Özel Öğrenci Yurdu kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 3 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Etüt Merkezi kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 2 Nazilli İlçesi'nde 2 Söke İlçesi'nde 2 Kuşadası İlçesi'nde 1 İncirliova İlçesi'nde 1 Çine İlçesi'nde 1 olmak üzere toplam 9 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Dershane kapatılmıştır" denildi.

Kaynak: