Aydın’da trafik çilesi başladı

Üç aylık sakinliğin ardından birden nüfus yoğunluğu yaşayan Aydın'da trafik çilesi başladı.
Aydın’da trafik çilesi başladı

Üç aylık sakinliğin ardından birden nüfus yoğunluğu yaşayan Aydın'da trafik çilesi başladı. Okulların açılışının 2. gününde şehirde trafik kilitlendi. Bazı cadde ve bulvarlarda araç kuyruğu yaklaşık bir kilometre uzadı. Yoğunluğun her geçen gün arttığını belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, sorunun en önemli çözümünün toplu taşıma araçlarını kullanmaktan geçtiğini belirtti.

Aydın'da sabah saat 07:15 itibariyle başlayan trafik yoğunluğu saat 08:30'a kadar devam ediyor. Yoğunluk akşam mesai bitiminde de devam ederken özellikle okulların açılması ile birlikte çileye dönmeye başladı. İki kilometrelik mesafeyi trafik yoğunluğu nedeniyle yürüyerek gidenlerin daha erken vardığını belirten sürücüler Aydın'da trafik sorununun önemli bir sorun haline geldiğini belirttiler. Sabah saatlerinde ve özellikle yağışlı günlerde Aydın şehir merkezinde trafiğin kilitlendiğini belirten vatandaşlar Ekrem Koçyiğit, "Sabahları şoförlük yapmak da özel araç kullanmak da ciddi sıkıntı olmaya başladı. Okullar açıldı, yoğunluk daha da arttı. Aydın trafiği İstanbul trafiğine aratmaz oldu" diye konuştu.

"Özel araç sevdası yoğunluğu arttırıyor"

Aydın'ın aslında gerek nüfus yoğunluğu gerekse yerleşim birimi bakımından bu kadar trafik yoğunluğu yaşayacak bir şehir olmadığını Belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, sorunun trafik bilincinin geliştirilmesi ile çözülebileceğini söyledi. Türkiye'de nüfus yoğunluğuna göre en fazla araç bulunan illerden birinin de Aydın olduğunu belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Maalesef insanlarımızda özel araç kullanma alışkanlığı çok fazla. Kapısının önünden toplu taşıma aracı geçen ve iş yerinin önünden minibüs geçen pek çok kişi işe minibüs yerine özel aracı ile gidiyor. Hal böyle olunca özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde Aydın'da trafik yoğunluğu iyice artıyor. Daha rahat bir trafik için imkanı olan herkesi toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet ediyoruz. Bu insanlarımızı hem vakit hem de nakit olarak daha karlı kılacaktır" dedi.

Aydın’da trafik çilesi başladı

Aydın’da trafik çilesi başladı

Kaynak: